У Рівному навчався нобелівський лауреат. У Харкові шанують його пам'ять

Мова йде про лауреата Нобелівської премії з економіки 1971 року Семена Кузнеця (Са́ймон Сміт Кузне́ць)

Про те, як шанують Семена Кузнеця у Харкові, повідомив у соцмережі Фейсбук директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига: 

З Харкова отримали світлини, які розповідають про вшанування пам'яті колишнього учня Рівненської чоловічої гімназії Семена Кузнеця - майбутнього лауреата Нобелівської премії з економіки (1971) Саймона Сміта.

"Добрый день, Харьковский национальный экономический университет имени
Семена Кузнеца высылает Вам фото скульптуры Семена Кузнеца (бронза) на входе в новый
7-ый учебный корпус, а также фото именной аудитории "имени Семена Кузнеца".

Семен (Шимен) Кузнець народився в Пінську (нинішня Білорусь) у 1901 році в єврейській родині столинського міщанина Абрама Ісаковича Кузнеця та уродженки Рівного Поліни Кузнець (Фрідман). 

У 1908 чи 1909 році Семен переїхав до Рівного з матір'ю. Жили вони на вулиці Шосейній (нині Соборна). У 1915 році виїхали до Харкова через наближення фронту Першої світової війни. Тут Семен навчався у Харківському реальному училищі, Харківському комерційному інституті. Як Харків став столицею Української солціалістичної Радянської Республіки, Семен тут працював у статистичному відділі Центральної ради профспілок України, потім його очолив. 

У 1921 році, коли Рівне і Пінськ відішйли до Польщі, Кузнеці як біженці Першої світової війни виїхали до Польщі. А згодом Семен емігрував до США. Тут і відбулося його зростання, як вченого. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень