Рівненщина: на закритті майже 150 закладів освіти та медицини наполягають пожежники

Надзвичайники завершили урядову перевірку

Станом на 27 червня пожежники провели позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки у 1 295 закладах, які підлягали таким обстеженням.

Серед них:

1 010 дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів

 

49 закладів охорони здоров’я зі стаціонарним лікуванням

 

236 торгівельних підприємств (торгівельні центри, багатофункціональні будинки і комплекси), культурно-видовищні заклади та заклади дозвілля.

Результати перевірки вражаючі: пожежники наполягають на закритті 164 закладів. Серед них, здебільшого, заклади освіти та охорони здоров`я. 

За порушення вимог пожежної безпеки до адмінвідповідальності притягнули 1 304 керівників закладів та відповідальних посадових осіб.

Крім того, до окружних адміністративних судів ДСНСники направили 164 матеріали адміністративних позовів, звітують рятувальники.

ЗАКЛАДИ ТОРГІВЛІ

Під час перевірок торгівельних підприємств пожежники виявили 3 351 порушення, з них 519 - не усунуті протягом попередніх років.

У 78 закладах відсутні або несправні автоматичні системи протипожежного захисту, у 39 закладах відсутнє або несправне зовнішнє протипожежне водопостачання, а у 36 закладах відсутнє або несправне внутрішнє протипожежне водопостачання, 43 будівлі потребують заміни або ремонту систем електропостачання.

До адмінвідповідальності притягнули 239 керівників об’єктів і відповідальних посадових осіб.

До суду направили адміністративні позови щодо застосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи 21 об’єкта.

ЗАКЛАДИ ОСВІТИ

Під час перевірок дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів виявили 14 342 порушення, з яких 2 221 - не усунуті протягом попередніх років.

У 146 закладах відсутні або несправні автоматичні системи протипожежного захисту,

 

у 75 - відсутнє або несправне зовнішнє протипожежне водопостачання, а у 42 закладах – внутрішнє протипожежне водопостачання;

 

45 будівель потребують заміни або ремонту систем електропостачання.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання заходів, запропонованих приписами територіальних органів ДСНС, до адміністративної відповідальності притягнуто 1 013 керівників закладів і відповідальних посадових осіб.

До окружного адміністративного суду направили адміністративні позови щодо застосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи 139 об’єктів.

Зауважимо, що в управлінні освіти Рівного ще під час проміжних результатів перевірок повідомляли, що частково про проблему з пожежною безпекою у закладах обізнані.

Однак, самотужки багато зробити не можуть, оскільки на облаштування систем протипожежного захисту треба гроші, а депутати Рівнеради не завжди у повній мірі надають суму, яку вказує управління.

МЕДИЧНІ ЗАКЛАДИ

За результатами перевірок закладів охорони здоров’я зі стаціонарним лікуванням, рятувальники виявили 695 порушень, з яких 107 - не усунуто протягом попередніх років.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих заходів до адміністративної відповідальності притягнули 52 керівників закладів і відповідальних посадових осіб.

До окружного адмінсуду направили позов щодо застосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи 4 об’єктів.

Перевірки проводили близько 70 працівників обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Ознайомитися із переліком закладів, які вогнеборці радять закрити, можна за посиланням. Вони у кінці списку. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень