Після пожежі в російському Кемерові: чи безпечні торгово-розважальні заклади Рівного (ФОТО)

Під час нещодавньої пожежі в торговому центрі «Зимова вишня» в російському Кемерові загинуло 64 людини, з яких 41 дитина, тому ми вирішили поцікавитися безпекою аналогічних закладів Рівного

Торговий центр «Злата плаза»

Тут запевнили, що гарантують безпеку своїм відвідувачам, бо дотримуються всіх норм і правил пожежної безпеки. Зокрема, у закладі встановлені і працюють системи автоматичного оповіщення, пожежогасіння, димовидалення. Їх обслуговують щомісячно ліцензовані організації. Також у торговому центрі по всіх приміщеннях, згідно з проектом, розміщені вказівники евакуаційних виходів з підсвіткою, є  пожежні гідранти з рукавами, з вогнегасниками, і навіть діє власна пожежна дружина.

Говорить директор торгового центру «Злата Плаза» Олександр Оверчук:

На підприємстві створена добровільна пожежна дружина. У разі, якщо виникає якась ситуація надзвичайна, то до моменту приїзду пожежників вона займається пожежогасінням. Пожежна сигналізація із закладу виведена на пожежну частину в центрі міста.

 

При відкритті магазину в нас всі працівники й орендарі проходять інструктаж з пожежної безпеки. Зовсім нещодавно ми проводили перші у Рівному навчання з користування вогнегасниками. Також буквально місяць тому ми проводили спільне об’єктове навчання з органами МНС.

Директор «Злата Плази» каже, що кожних три місяці вони також проводять планові навчання з працівниками підприємства і орендарями. І нині у зв’язку із пожежею у торговму центрі в Росії проводять позапланову перевірку всього електрообладнання і запланували додатковий позаплановий інструктаж персоналу з пожежної безпеки.

 

Розважальний центр «Мультипарк», що в торговому центрі «Екватор»

 

За словами керуючого РЦ «Мультипарк» Андрія Лусти, у них роботи протипожежних систем перевіряють постійно:

У нас перший поверх, у нас одразу два пожежних виходи поруч є, плюс напряму з торгового центру -вихід, а з роледрому теж є одразу вихід на вулицю. Принаймні, «Екватор» не блокує пожежні виходи, вони у них відкриті постійно у години роботи. Системи пожежогасіння і сигналізації працюють, оскільки їх постійно перевіряють, - каже Андрій Луста.

Крім того, раз на рік роботу систем протипожежної безпеки перевіряють фахівці зі столиці. Андрій Луста запевнив, що персонал «Мультипарку» пройшов відповідне навчання і знає, як поводитися у разі виникнення нештатної ситуації. 

Кінопалац «Україна»

Директор кінопалацу «Україна» Сергій Дем’янков запевнив, що у них не може статися такого, яку Кемерові, бо усі засоби протипожежної охорони у робочому стані, а персонал кінопалацу проходить відповідні навчання і відпрацювання з пожежниками, говорить Сергій Дем’янков:

Все у робочому, нормальному стані. Є вогнегасники, є гідранти. Персонал проходить тренування з евакуації людей, всі евакуаційні виходи працюють. Періодично проводимо обов’язкові навчання разом з пожежними службами.

До слова, у кінопалаці теж є добровільна пожежна дружина, яка у разі винекнення небезпечної ситуації працюватиме до приїзду бійців ДСНС. 

Торгово-розважальний центр «Скай ап», що на вулиці Коновальця

 

Про те, як дотримуються правил пожежної безпеки у закладі, розповідає виконавчий директор центру Валентина Козійчук:

Ми дотримуємося всіх законодавчих норм. У нас заправлені вогнегасники, вони є на першому і на другому поверхах, на кухні, в ресторані. Крім того, з управлінням ДСНС у нас партнерські стосунки. Ми завжди запрошуємо спеціальні служби кілька разів на рік і проводимо різні тренінги для персоналу. А також на базі нашого закладу навчаємо дітей, як зберегти життя, як попередити пожежі.

Валентина Козійчук зазначила, що персонал навчають і правильно надавати першу домедичну допомогу. Також у закладі є інформаційні таблиці про евакуаційний вихід, двері його – незамкнені під час відвідування центру клієнтами. На понад 2000 кв. метрів площі у «Скай апі» є 28 вогнегасників і роботу пожежної системи тут щороку перевіряють ліцензійовані організації.

Розважальний центр «Курага», що в торговому центрі «Чайка»

 

Журналісти Радіо Трек запитали у адміністратора дитячого розважального закладу «Курага», як вони дотримуються правил пожежної безпеки. Про це розкаже Адміністратор закладу Олександр Михальов:

Все работает полностью, проверяли пожарные, есть огнетушители, есть огнетушительная система в потолке и сигнализация.

 

Также есть евакуационные выходы и все указатели.

Олександр Михальов зазначив, що він сам особисто проводить роз’яснювальні бесіди з персоналом по техніці безпеки і про те, як діяти в екстремальних ситуаціях, які можуть загрожувати життю та здоров’ю відвідувачів.

Чи можуть слова керівників торгово-розважальних центрів підтвердити в управлінні ДСНС?

 

Як повідомив Радіо Трек представник прес-служби обласного управління Служби з надзвичайних ситуацій Дмитро Мельник,

пожежники такі заклади не перевіряють, адже на такі перевірки досі діє мораторій і ці заклади не входять у перелік об’єктів  з підвищеною небезпекою.

Водночас, пожежні служби мають право перевіряти дитсадки, школи та інші навчальні заклади.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень