На Рівненщині загострення криміногенної обстановки

Так охарактеризував перше півріччя нещодвно призначений прокурор Рівненської області Олег Соболь

Прокурор Рівненської області провів нараду за підсумками першого півріччя 2016 року.

Перше півріччя поточного року на території Рівненської області охарактеризувалося загостренням криміногенної обстановки на тлі складної суспільно-політичної і економічної ситуації в регіоні.  В таких умовах, а також в умовах реформування відомства органи прокуратури області вживали відповідні заходи з метою реалізації конституційних функцій, однак вони виявилися недостатніми. Крім того, перед органами прокуратури постали виклики, на які раніше відповідати не доводилось, - каже Олег Соболь.

Прокурор області нагадав, що у липні 2016 року Генеральною прокуратурою України спільно зі Службою безпеки України викрито організоване злочинне угруповання, діяльність якого спрямована на незаконні оборудки із бурштином. До складу цього угруповання увійшов і працівник органів прокуратури Рівненщини

Крім того, під час наради йшлося, що упродовж першого півріччя 2016 року органами прокуратури області вживались заходи представницького характеру з метою захисту інтересів громадян і держави в суді. Прокурорами пред’явлено позовів на суму понад 122 млн гривень. У поточному році закінчено 8 проваджень про корупційні правопорушення стосовно 9 осіб.

Всього ж з початку 2016 року правоохоронцями області викрито 36 кримінальних правопорушень, пов’язаних з хабарництвом. Знешкоджено 4 організованих злочинних групи, кримінальні провадження стосовно яких скеровано до суду з обвинувальними актами.

У прокуратурі відзначили, що цього року майже наполовину знизився рівень дитячої злочинності.

Водночас, на теренах області спостерігається значний ріст загальної злочинності, який склав майже 37% (для порівняння, по державі зростання кількості кримінальних правопорушень складає менше 23%). Значно більше вчинено тяжких і особливо тяжких злочинів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень