Онкохворих приймати без черг просять рівняни. Як реагує медичне керівництво?

Зокрема, таку пропозицію у соцмережі Фейсбук подав житель Вараша Сергій Онуфрійчук

Сергій Онуфрійчук написав:

Sergiy Onufriychuk‎  13 год · Сьогодні. Лабораторія по забору крові. Черга до дверей - на вулицю.

 

Вже перед входом в кабінет до лаборантів підходить молодий хлопчина каже :"Пропустіть мене без черги", відповідь: "з якого дива?" "Бо я хворий". "Тут всі хворі". Добре, що якраз в цей момент вийшла завідуюча і провела хлопця. В нього онко.

 

Чи можна для людей з такими тяжкими діагнозами зробити окремий чи то кабінет, чи хоча б години, аби вони мали змогу не стояти в чергах???!!! Психологічно це важко.

Сергія Онуфрійчука підтримали й інші користувачі соцмережі, зауваживши, що онкохворі можуть підхопити ще й якусь інфекцію, очікуючи в черзі, а це у їхньому стані небезпечно.   

Втім, в обласному управлінні охорони здоров’я Рівненщини вважають, що

потреби у створенні таких преференцій для онкохворих нема, бо вже з наступного року в Україні у всіх медзакладах почнуть працювати електронні черги.

Говорить заступник начальника облуправління охорони здоров'я Ігор Добровольський:

Якщо запрацює з 2018 року електронний реєстр пацієнтів, якщо будуть визначені дата і час прийому пацієнта, як зараз зроблено у Рівному, то ніяких черг під кабінетом лікаря не буде.

 

У Рівному запровадили попередній запис до лікаря через Інтернет, по телефону, за допомогою інших засобів. Пацієнт отримує талон, де визначена година, хвилина, коли його приймає лікар. І ніяких черг зараз немає. 

Нагадаємо, що у Рівному записатися на прийом до лікаря у центрах первинної медико-санітарної допомоги через Інтернет можна на сайті http://medrivne.com.ua. З травня цього року ця послуга доступна для тих рівнян, яких обслуговують ЦПМСД "Північний" (поліклініка "Північна") та "Центральний" (поліклініка №2). 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень