Чи закриватимуть через реформу медицини лікарні на Рівненщині?

Сайт Радіо Трек запитав про це першу особу у медицині області

Міські та районні лікарні Рівненщини внаслідок створення госпітальних округів не закриватимуть. Усі медичні заклади перепрофілюють згідно з потребами громади та рівнем надання меддопомоги тощо.

Серед них будуть медзаклади першого та другого рівня (первинна та вторинна медицина, - ред.), а також спеціалізовані.

Нагадаємо, що після створення госпітальних округів люди непокояться, що їм доведеться їздити лише у центральні лікарні, на яких зосередять фінансування. Начальник управління охорони здоров’я рівненської ОДА Юрій Осіпчук заспокоює, що «дрібні» лікарні залишаться:

Напрямок з перепрофілювання треба обирати, коли ми побачимо, за якою моделлю організації системи охорони здоров’я ми підемо. Тоді побачимо, як фінансуватиметься медицина. Тоді можна буде вирішувати, де які лікарні перевести на реабілітаційний напрямок, де сконцентруватися на одному напрямку, а де лишити планове лікування.

Наразі у Рівненській області лише готуються до таких реформ. На Рівненщині створені три госпітальні округи та госпітальні ради, які зараз узгоджують регламент роботи.

В обласному центрі ще влітку утворили три Центри надання первинної медичної допомоги, у двох з яких функціонують електронні черги.

Крім того, планують утворити Центр громадського здоров’я, який об’єднає в собі центр здоров'я, центр медичної статистики та центр профілактики та боротьби зі СНІДом. 

Він буде займатися профілактикою захворюваності населення, проводячи просвітницьку та інформаційну роботу. Втім, наразі для його створення не вистачає дозволу на фінансування з державного чи обласного бюджету.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень