Скоро епідемія грипу, а вакцин від нього у Рівному нема. Чому?

До епідемії вже готуються у закладах охорони здоров’я

Як поінформував начальник управління охорони здоров’я Рівного Віктор Іськів, у медзакладах вже створені додаткові місця для хворих з ускладненнями грипу, виділено окремі приміщення для надання допомоги пацієнтам з цією недугою, при центрах надання первинної медико-санітарної допомоги (поліклініках) діють п’ять виїзних бригад медиків для надання допомоги дітям.

А ось, зауважує Віктор Іськів, запобігання хворобі – в руках кожної людини окремо. Основною й найбільш ефективною профілактикою грипу вважають вакцинацію. Втім, в аптеках Рівного поки вакцини немає, хоч саме зараз час робити щеплення, оскільки імунітет до хвороби формується кілька тижнів. А епідемію грипу очікують вже у листопаді.   

Детальніше розповідає начальник управління охорони здоров’я Рівного Віктор Іськів:

Вакцини на реєстрації в Міністерстві охорони здоров’я. В аптечну мережу поки що ще не надійшли.

 

Орієнтовна їх вартість буде від 150 гривень. Це вже як аптеки будуть собі ціну крутити. Тому що централізованих закупівель Міністерство не проводить. Відповідно, на заклади охорони здоров'я вони не надаються.

 

ВООЗ орієнтує нас, що цього року будуть три штами грипу циркулювати. Це два штами типу А – Мічіган і Гонконг, і типу В – Брісбен.  

Міськвиконком Рівного на вчорашньому засіданні доручив Віктору Іськіву вивчити на найвищому рівні, які вакцини від грипу підходять найкраще, і надати рекомендації рівнянам, котрі з них купувати, через засоби масової інформації.

До речі, міський голова Рівного Володимир Хомко каже, що з моменту роботи в американській компанії, де вакцинація від грипу обов'язкова, щороку робить шеплення гонконзькою вакциною "Інфлувак". І в результаті вже 17 років не хворіє грипом. А щоб епідемії не виникало, за його словами, потрібно, щоб було вакциновано 70% населення. Однак у Рівному торік було щеплено від грипу лише 219 осіб. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень