На Рівненщині двоє людей наїлися тушонки і потрапили в реанімацію

В обох констатували ботулізм

Захворіли мешканці Березнівського району 17 та 20 років. У них двоїлося в очах, були утруднене ковтання, м’язева слабкість, порушення мови. 

Обох хворих поклали в реанімацію Березнівської районної лікарні, ввели їм протиботулінічну сироватку. Як наслідок - стан хворих покращився.

Як з'ясувалося, вони захворіли через вживання домашніх тушонок зі свинини та качок. 

До речі, на Рівненщині вже зафіксовано цього року 8 випадків ботулізму. Для порівняння: торік за весь рік було 5.

Як не захворіти на ботулізм - розповідає лікар-епідеміолог  Рівненського обласного лабораторного центру Міністрерства охорони здоров'я Л.Грицюта: 

Під час забою худоби і птиці в домашніх умовах не допускайте контакту м'яса з землею та вмістом  кишківника. Дотримуйтеся технології стерилізації продуктів при консервуванні, особливо це стосується м'ясних та рибних консервів. Консервовану продукцію зберігайте в холодних  приміщеннях. Перед  вживанням продуктів домашнього консервування прогрійте їх, відкривши банку, до 100 градусів протягом 30 хвилин. Фрукти, овочі і гриби ретельно мийте від бруду перед консервуванням. Не використовуйте в їжу консерви, в яких здулася кришка. Не купуйте консерви домашнього приготування та на стихійних ринках.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень