На Рівненщині стріляли через бурштин, в тому числі і в брата секретаря Бориспільської міськради

Двох чоловіків поранено, в одного з них - 24 рани

Стрілялину влаштували у селі Каноничі Володимирецького району. Про неї у соцмережі Фейсбук повідомив депутат Рівненської облради Володимир Ковальчук, до якого з цього приводу звернувся секретар Бориспільської міськради Ярослав Годунок.

За його словами, десь з місяць тому до Каноничів почала періодично заїжджати організована злочинна група з села Кідри Володимирецького району. Одного разу бус злочинців в’їхав у групу людей, іншого - зловмисники увірвалися до кафе «Клен». Тоді жителі Каноничів вирішили організувати громадський патруль, який став би на захист селян від нашестя заїжджих. 

У п'ятницю, 16 червня, як повідомив Володимир Ковальчук, близько 23 години громадські патрульні помітили, що до села заїхав мотоцикл з невідомими, які мали при собі зброю. Патрульні одразу ж поїхали до поліцейського відділку, повідомили про це і вже разом з черговим почали наздоганяти зловмисників. Натомість ті відкрили по них вогонь з дробовика. Встигли двічі вистрелити по бусу, у якому на той час перебувало четверо громадських патрульних: брат секретаря Бориспільської міськради Ярослава Годунка - Олег Годунок, місцевий священик та ще двоє чоловіків. Після цього заїжджі кинулися тікати.

Пише Володимир Ковальчук:

Зловмисники важко поранили двох чоловіків: Сергій Чалий отримав 24 проникаючих поранення, а Сергій Рижий – поранення легені. До речі, останній зараз перебуває на апараті штучного дихання. Зрозуміло, що після цього було уже не до погоні – всі одразу ж почали надавати допомогу потерпілим, щоб врятувати їхні життя.

 

Коли ж пригода набула розголосу, то місцеві жителі, котрі бачили мотоциклістів, розповіли, що впізнали тих – за голосом, манерами, статурою. Вони готові дати свідчення, щоб зловмисникам вручили підозру про скоєння злочину. 

Володимир Ковальчук впевнений, що пов’язана ця стрілянина, як і чимало інших злочинів на півночі нашої області, з бурштином.

Тероризують і залякують каноничівців, аби захопити ласу територію і почати видобувати там бурштин, адже на території земель сільської ради є його багаті поклади.

Володимир Ковальчук пов'язує стрілянину в тому числі й з фірмою «СХ СІМ», яка хотіла видобувати бурштин на ділянці Дубівка, яка розташована біля Каноничів. Вона зверталася з цього приводу до Рівненської обласної ради, але отримала відмову. 

Володимир Ковальчук поінофрмував, що вже двох злочинців, які стріляли по мешканцях Каноничів, затримано. І закликав нового керівника поліції Рівненщини Валерія Самчука, якого призначили на цю посаду днями, взяти цю справу під свій особистий контроль і негайно вжити заходів, щоб цей терор мешканців Каноничів, врешті, припинився:

Прошу поставитися до справи максимально прискіпливо і дати відповідні доручення очільнику Володимирецього відділення поліції Віталію Березовському. Адже потрібно негайно впіймати та заарештувати не тільки цих злочинців, а й звільнити людей від гніту інших бандитів, які утворили там справжнє злочинне угруповання.

Окрім цього, депутат написав, що

жителі Каноничів налаштовані рішуче: якщо їм не допоможуть повернути спокійне життя і не звільнять від загрози, вони готові перекривати трасу чи відстоювати своє право на захист від злочинців іншими методами.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень