На що вказує сухість волосся та як розв'язати цю проблему? (ФОТО)

Основні правила догляду за волоссям

ucdL_CMHZcEohbb5cAMj781Mnacn7K0cxAkikkGq3DehK4tuyn1g877WnelYJXnTxTsxJX8YThQZnjJoisxuFhbb0NBSf8f7ubBIsKCukQ4DAcDvP-b5qmcbDr6DiSe8zZqugPqR7-rvJRZHd6j9sKc

Сухість волосся — одна з найчастіших проблем багатьох людей. Якщо раніше це вважали генетикою, спадковістю або особливістю структури волосся, то зараз вже експерти одностайно зазначають, що сухості можна позбутися. Як це зробити правильно?

Багато хто переконаний, що зробити волосся здоровим, зволоженим, блискучим, міцним і сяйним допоможуть тільки якісні засоби. Звісно, частина істини у цьому є.

Професійні, натуральні, корейські (наприклад, бренду Daeng Gi Meo Ri) та інші аналогічні продукти для волосся дійсно можуть значно покращити стан волосся. Проте самого лише косметичного догляду зазвичай замало.

Щоб ефективно і надовго позбутися сухості, необхідний комплексний підхід. З чого ж почати?

Причини сухості волосся

Існує ряд найпоширеніших причин сухості волосся:

  • надуживання термічними приладами;
  • дефіцит вітамінів;
  • зневоднення організму;
  • часте освітлення, фарбування чи інші маніпуляції з волоссям;
  • неправильний косметичний догляд;
  • неналежне поводження з волоссям;
  • часте перебування під сонячними променями;
  • сухе повітря приміщень під час опалювального сезону;
  • проблеми зі здоров’ям.

Більшість із цих причин можна взяти під контроль, нейтралізувати чи зовсім позбутися, тим самим забезпечити волоссю красивий і здоровий вигляд. Проте з деякими пунктами варто бути обережними. Розглянемо їх детальніше.

_xRW_73DnWt6Xcq9IIu4ReyFu1thRDUjccJyP6r61SwOLcUGvRBjcr1Qqp5qn_1vgZDZBJJk8WwzAuk-gaGw8wcfA5Y528DrANa-LAKQFrbGpF87ugtgC0j2l5uuRmrRjcRILmzSEU1tYwqaLbSYTEI

Як позбутися цієї проблеми?

Насамперед варто обмежити використання нагрівальних приладів для волосся: стайлерів, фенів, вирівнювачів, щипців тощо.

Вони випаровують вологу зі структури стрижнів, тим самим зневоднюють і пересушують його. Щоденне укладання стайлером робить волосся ламким, посіченим, ослабленим і пошкодженим. Проте 1-2 процедури сушіння феном на тиждень з використанням термозахисних засобів істотно не вплинуть на стан волосся і рівень його сухості.

Також обовʼязково потрібно стежити за своїм раціоном.

Він має бути збалансованим і корисним, містити велику кількість овочів, фруктів, клітковини, злакових тощо. Шкідливе харчування насамперед проявляється у стані шкіри та волосся. Контролюйте рівень вітамінів і мінералів в організмі, за необхідності здавайте відповідні аналізи. Якщо виявлено дефіцит, зверніть увагу на дієтичні добавки та вітаміни.

Пийте достатню кількість води щодня, щоб запобігти зневодненню. Недотримання питного режиму може спричиняти сухість волосся зокрема.

Відмовтеся від фарбування, освітлення, хімічної завивки, кератинового вирівнювання та інших процедур з використанням агресивних продуктів. Вони руйнують структуру волосся, роблять його ламким і сухим.

Якщо помічаєте значне погіршення стану волосся, яке додатково супроводжують інші симптоми організму, варто звернутися до лікаря.

Також сухість волосся може виникати через порушення нервової системи, стреси, депресію, неврози тощо. У такому випадку теж краще покластися на спеціаліста.

9ky8YNn22zN7dTwWezp72PvALwFZEVXXdccfT9BBn7xCFM8Jxzt0Pu3PapWlG3ZkE-1vJRXLcUbUlQBHMwWfxp0SstPrZwnBW9-BQKAwD0F7W0olxeqaw37cOkoiensJtIla8p9nqCxjtKamifpDKa0

Правила догляду за волоссям

Косметичний підхід

Доглядові засоби для волосся мають бути якісними й безпечними, містити дієві компоненти, повністю відповідати типу волосся і шкіри голови. Найкращий варіант — підібрати його разом із трихологом. Спеціаліст зможе правильно визначити проблеми, з якими необхідно боротися, а також проаналізує склад засобів. Ось класична схема догляду для усунення сухості волосся:

  • пілінг шкіри голови (1 раз на тиждень), щоб глибоко очистити її, усунути ороговілі клітини, стимулювати кровообіг;
  • шампунь (краще — зволожувальний без сульфатів у складі);

Z369b0MOGXxTzsYOlUBdy6gtFoIla1KDN-7EsU35l6mPxsNRY_zmv456_pQ5G00zi-OVhSNQ42dfMfkR_Gux_ub5SeNAskUiXvVaXBKyOFT_bv1QuNnhPOnwXeOz62OuYiNH0vlDaUr6uJ2HsqboeLg

  • кондиціонер або бальзам, який закриває лусочки кутикули, зволожує, живить, створює захисну плівку на волоссі;
  • маска (1 раз на тиждень) для глибокого зволоження і відновлення волосся (необхідно тримати її мінімум 20 хв, а ще краще — прогріти під шапочкою);
  • незмивний догляд (крем, спрей, лосьйон, флюїд тощо), який додатково зволожує і захищає волосся;
  • термозахист перед укладанням, щоб запобігти пересушуванню і зневодненню;
  • олійка для кінчиків для закріплення результату, блиску і гладкості.

Загальні правила

  • Уникайте надмірного і постійного перебування під сонячними променями. Ультрафіолет руйнує структуру волосся, сушить його і спричиняє ламкість. Носіть головний убір, щоб захистити пасма від сонця.
  • Мийте волосся теплою водою, адже гаряча також може спричиняти його сухість, посіченість і ламкість.
  • Після миття не носіть на голові тривалий час махровий рушник, адже він поглинає багато вологи, травмує і послаблює волосся.
  • Захищайте його під час сну. Тертя об постільну білизну і постійне заплутування робить волосся пошкодженим, ламким і сухим. Тому краще у нічний час не туго заплітати його у коси або одягати спеціальну шовкову шапочку.
  • Використовуйте якісні безпечні щітки, які не будуть електризувати, рвати, пошкоджувати волосся і шкіру голови.
  • Додатково захищайте і зволожуйте його під час опалювального сезону.
  • Ховайте волосся від вітру, морозу і дощу, які також шкодять структурі, сушать і роблять його ламким.
  • Обирайте якісні шовкові гумки без аксесуарів, відмовтеся від металевих невидимок і шпильок, які пошкоджують волосся.
  • Розчісуйте його з особливою обережністю, починайте від кінчиків і поступово підіймайтеся вгору. Не тягніть силою, не рвіть і не скубіть його, а якщо помітили ковтунці, обережно розплутуйте їх руками.

Тепер сухість волосся — не вирок. Його можна позбутися доволі швидко, якщо правильно і комплексно підійти до розв'язання цієї проблеми. Не заощаджуйте на красі та здоров’ї волосся, дбайте про нього з особливою любовʼю, щоб воно тішило вас упродовж тривалого часу.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень