Лідер Китаю відхилив пропозицію Байдена про особисту зустріч. Що це означає? (ВІДЕО)

Президент США тепер каже, що «це неправда»

Телефонна розмова між двома лідерами стала першою від початку 2021 року (скриншот з відео, яке йде в кінці)

Сам факт такої телефонної розмови, яка відбулася 09 вересня і тривала 90 хвилин не заперечує ніхто. Білий Дім повідомляє про неї на своєму сайті.

В офіційній заяві є, зокрема, фраза:

«Ця дискусія, як пояснив президент Байден, стала частиною постійних зусиль Сполучених Штатів щодо відповідального управління конкуренцією між США та КНР.

 

Президент Байден підкреслив постійний інтерес Сполучених Штатів до миру, стабільності та процвітання в Індо-Тихоокеанському регіоні та у всьому світі, і обидва лідери обговорили відповідальність обох держав за те, щоб конкуренція не перетворилася на конфлікт».

Тим часом  Financial Times (FT) процитувала неназвані джерела, поінформовані про сам зміст та перебіг 90-хвилиної розмови між двома лідерами.

Джерела стверджують, що:

Сі Цзіньпін не прийняв пропозицію Байдена про особисту зустріч «лицем до лиця» і замість цього наполіг на тому, щоби Вашингтон змінив саму тональність своїх заяв щодо Пекіна.

 

Мовляв, без зміни загальної атмосфери стосунків особиста зустріч двох лідерів не має смислу.

Вважається, що головним джерелом "роздору" між Китаєм та США зараз є Тайвань: КНР прагне повернути острів під свій контроль - так, як це раніше було зроблено з Гонг-Конгом

Після оприлюднення цих даних, радник Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що такий переказ не є точним відображенням розмови під час телефонних переговорів.

Однак джерела, з кола осіб поінформованих про дзвінок та суть розмови, підтвердили FT, що попереднє повідомлення було точним.

Натомість Reuters посилається на інше джерело в Білому Домі, яке дає дещо інший виклад подій.

Воно припускає, що

«Сі Цзіньпін, очевидно, натякнув, що в першу чергу необхідно поліпшити сам тон й атмосферу відносин, а вже потім говорити про особисту зустріч».

Цікаво, що сам Байден, відповідаючи вчора на пряме запитання журналістів, чи розчарований він тим, що Сі Цзіньпін не захотів з ним зустрічатися, відповів:

«Це неправда»

При цьому посольство Китаю в США вказану ситуацію журналістам не коментує:

Натисніть плей для перегляду відео

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень