«Ви не коні і не корови. Зупиніться»: в США звернулися до населення, яке приймає «Івермектин» проти COVID-19

Препарат для коней, але… Він зупинив штам коронавірусу в Індії?

Це не жарт.

Управління з контролю за продуктами та ліками FDA (це аналог чогось середнього між НСЗУ та Санепідемслужбою) звернулося до населення із закликом припинити вживати ветеринарний «Івермектин» як ліки для запобігання та лікування COVID-19.

The Global News («Глобал Ньюз») так пише про цю ситуацію:

Агентство з контролю за продуктами та ліками Сполучених Штатів Америки (FDA) опублікувало у суботу заяву, в якій закликало громадян припинити вживати препарат для дегельмінтизації коней як захист від COVID-19.

 

Звернення прозвучало на тлі повідомлень про людей, які стали потрапляти до лікарень після прийому «Івермектину».

 

FDA навіть розмістила повідомлення в соціальних мережах, намагаючись донести свій меседж до кожного зі словами: «Ти не кінь. Ви не корова. Серйозно, всі. Зупиніться.»

Що це за ліки для коней?

Препарат, відомий як Івермектин, часто використовується для лікування або профілактики паразитів у тварин.

FDA стверджує, що

«Отримано численні повідомлення про пацієнтів, які потребували медичної допомоги та були госпіталізовані після самолікування Івермектином, призначеним для коней».

За даними FDA, люди, які зловживають або передозують Івермектин, можуть відчувати такі побічні ефекти, як діарея, нудота, блювота, низький кров'яний тиск, алергічні реакції, проблеми з рівновагою, судоми, кома і навіть смерть.

«Навколо багато дезінформації, і ви, можливо, чули, що приймати великі дози Івермектину нормально. Це неправильно», - йдеться у заяві організації.

 

«Навіть допустимі дози Івермектину для дозволеного застосування людьми можуть викликати проблеми при  взаємодії з іншими ліками. Такими, як розріджувачі крові».


«Не все так просто та однозначно з тим Івермектином. Він реально часто допомагає» (с)

Публікація в «Глобал Ньюз» викликала дискусію і в Україні.

Серед іншого в коментарях можна прочитати й таке:

Ивермектин очень недооценённый препарат (видимо потому, что копеечный). К примеру это один из немногих препаратов эффективных при розацеа. Хотя казалось бы - где те глисты и где женская кожа.

 

Причем это его свойство всплыло сравнительно недавно. Также применяется при лечении кучи других заболеваний У ЧЕЛОВЕКА. Не надо гнать про «глыстив у конив». Отнюдь не только глистов и не только у коней.

 

Ин витро препарат показывает эффективное разрушенин вируса Ковид, однако поскольку никаких исследований раньше не было – рекомендуется применять только в экспериментах.

 

Ивермектин существует и используется в дозировке «для человека» достаточно давно, другое дело, что в США с их «по рецепту» население действительно наверное вынуждено покупать конский вариант, который впрочем ничем от «человеческого» кроме дозировки не отличается.


Эффективен ли он при Ковид? По ходу 50/50, точных данных пока нет, хотя исследования вроде проводятся. Но для отчаявшихся людей хуже не сделает при правильной дозировке.

До речі, згаданий вище термін «ін вітро» означає – експериментально, або на рівні лабораторних досліджень: у склі, «поза живим організмом». Але

«Івермектином» задушили Ковід (штам «Дельта») в Індії?

Ви пригадуєте ці кошмарні публікації про спалювання тисячами мертвих на вулицях Делі та інших міст Індії?

От що пишуть інші учасники дискусії

Не так все просто з ліками, якими виводять глистів у коней

Є такий проект - Public Library of Science (PLOS, раніше відома як PLoS, укр. «Публічна наукова бібліотека») — некомерційний науково-видавничий проєкт, спрямований на створення бібліотеки журналів та іншої наукової літератури під вільною ліцензією і в відкритому доступі. (Вікі)

Ось що він пише про івермектин, яким задушили Дельту в Індії: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0247163

Казали, що "коронавірусна криза" в Індії несе загрозу для цілого світу. Де вона тепер?

Профілактика івермектином у двох дозах у дозі 300 мкг/кг з проміжком у 72 години була пов'язана із зменшенням на 73% інфекції SARS-CoV-2 серед медичних працівників протягом наступного місяця.

Новини про перемогу Індії над варіантом Дельта мають бути загальновідомими.

 

Коли дивишся на графіки, це настільки зрозуміло, що ніхто не може це заперечити.

 

Проте чомусь нам не дозволяється про це говорити.

 

Так, наприклад, у Вікіпедії не можна згадати рецензовані мета-аналізи доктора Тесс Лорі або доктора П'єра Корі, опубліковані в Американському журналі терапевтики.

На фото автор коментаря наводить графіки різкого падіння захворюваності на Ковид в одному зі штатів Індії, де застосовують Івормектин. Штат називається Уттар Прадеш, він має населення понад 250 млн.

ВАЖЛИВА РЕМАРКА

Зауваження, на яке варто звернути увагу:

Полагаю, что полноценных «по правилам» клинических испытаний все же не было.

 

Сначала открытие австралийцев – ивермектин полностью гасит вирусы Ковид-19 ин витро, потом применение некоторыми врачами-энтузиастами (по ходу успешное), потом вот индусы...

 

Но полноценных и по правилам реально таки не было.

 

Поэтому в настоящее время ВОЗ рекомендует использовать ивермектин для лечения Ковид-19 только в рамках клинических испытаний.

Цікаво, що Гугл-пошук видає нам ветеринарний Івермектин в Україні лише для ін'єкцій. Але, напевно, він буває і в таблетках. Проте, ми категорично застерігаємо вас від його вживання у будь-якому випадку

P.S.

Нижче подаємо лінк на ТБ-свідчення лікаря з Японії, який стверджує, що застосовував Івермектин для лікування 500 пацієнтів хворих на COVID-19 й отримав практично 100% результат одужання всіх хворих.

Як зазначається, Др. Казухіро Нагаро, в якого беруть інтерв'ю, це директор клініки та університетський професор.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень