Активна громада - гідні умови життя: утвореним ОТГ на Рівненщині живеться краще

Пояснення експертів

Зекономити мільйони гривень та покращити інфраструктуру в об’єднаних територіальних громадах Рівненщини вдалось завдяки активній позиції громадян.

З початку процесу децентралізації в області утворилося 35 ОТГ, яких на початку фінансово підтримала держава, а згодом громади самотужки почали себе забезпечувати.

У 2018-му році усі ОТГ звітували про перевиконання бюджетів. Йдеться про понад 27 млн гривень, каже консультант з бюджетних питань Проекту «Пульс» Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Людмила Кушнер:

 - Дуже активно почали працювати платники податків. Раніше ПДФО зараховувались у районний бюджет. Сьогодні спрацьовує легалізація робочих місць і всі доходи зараховуються в об’єднану територіальну громаду і кожен її мешканець може знати, на що йдуть гроші. От, один з прикладів. У Клесові будується садок і до представників тергромади звернувся підприємець з Костопільського району з пропозицією виготовити для садочка меблі. То підприємцю відразу сказали: «НІ!» і пояснили, що у Клесівській ОТГ є свої підприємці, які будуть платити тут податок, будуть виробляти продукцію і працювати на місці. Розумієте?

До слова, останні дослідження проведені у кількох ОТГ на Рівненщині свідчать про готовність громади до волонтерства при розв'язанні проблем місцевого значення.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень