«Ні!!!»: село на Рівненщині не хотіло приєднуватися до Дубна

А до громади, в якій на чотири сільради більше, ніж планували

До Привільненської ОТГ приєдналися вчетеверо більше сіл, ніж планували. Керівництво області спершу вирішило, що Привільненська тергромада складатиметься з однойменного села та ще одного – Молодова Третє.

Однак нещодавно до складу ОТГ увійшла вже восьма сільрада.  Цього разу мешканці села Іванне просили в депутатів обласної ради внести зміни до перспективного плану формування територій громад.

Його ухвалили ще у 2015 році, і там запланована кількість ОТГ, і які села до них входитимуть. Іванне мало увійти до Дубенської тергромади. Однак більшість мешканців села хочуть увійти до Привільненської.

 

Між собою вони навіть проводили голосування, розповіла на останній сесії облради представниця іваннівської громади Світлана Лепека:

За результатом таємного голосування, яке проводилося 10 та 11 листопада було підтримано це і сесією, і депутатами, і сільським головою, прозоро, таємно, з урнами було проведено голосування, де люди висловили свою думку. Більше 600 за Привільне, і більше 300 за Дубно…. Логічно.

Більшість депутатів підтримали бажання людей об’єднатися з Привільненською ОТГ. Депутат облради Богдан Файфура зазначив, що клопотання про внесення змін до плану люди подали лише напередодні сесії.

А розглядати його мають лише після 20 днів після публікації на сайті облради. Тож обранець запропонував перенести це питання на наступну сесію:

Файфура: Прошу тільки одне, нема питань, перенести на слідуючу сесію, і на слідуючу сесію…  

 

Мешканці села Іванне [гуртом]: Ні!!!

 

Файфура: Я дав пропозицію, а сесійний зал хай вирішує.

 

Сесійна зала таки вирішила приєднати Іванне до Привільненської ОТГ. Представники Іванного зустріли рішення аплодисментами.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень