Без порушень, підкупу і бійок: як обирали голів трьох ОТГ Рівненщини

Дві громади – поряд з обласним центром, третя – на півночі області

Про підсумки виборів у трьох ОТГ на Рівненщині повідомили журналісти UA: Рівне.

Корнинська сільська виборча комісія звернеться до ЦВК з проханням призначити повторні вибори, адже два кандидати набрали однакову кількість голосів. Як повідомила голова СВК Людмила Заремба, це стосується лише четвертого округу в Корнині. Йдеться про Бориса Пасічнюка, представника ВО «Батьківщина» і Леоніда Вербицького, члена Радикальної партії Ляшка. У них обох по 56 голосів.

В Дядьковицькій виборчій комісії станом на 18:10, вівторка, 25 грудня, ще тривав підрахунок голосів за кандидатів у депутати. Про це повідомила голова СВК Валентина Карапузь. Результати голосування на посаду голови Дядьковицької ОТГ такі – Людмила Вітковець отримала 933 голоси. Друге місце посів Сергій Пророк. У нього 803 голоси. Третім став Віталій Корейко, за якого проголосували 523 виборці. Загалом, на посаду голови Дядьковицької ОТГ було 6 кандидатів.

Старосільска СВК оприлюднити офіційні результати виборів має сьогодні, 26 грудня. Про це повідомив голова комісії Сергій Чурилович. На посаду голови об'єднаної територіальної громади було три кандидати. Михайло Кузьмич набрав 1501 голос, Григорій Ковалець – 1319, Валерій Кузьмич – 559. Старосільську сільську раду, зі слів Сергія Чуриловича, сформували 8 представників БПП, 6 депутатів – від Батьківщинпи, один – член Радикальної партії Олега Ляшка, решта – самовисуванці.

Як відомо, 23 грудня у трьох новоутворених ОТГ – Старосільській, Корнинській і Дядьковицькій – обирали голів та депутатів сільських рад.

Зі слів голів СВК, під час голосування порушень, які могли б вплинути на результат виборів, не зафіксували.

Офіційно назвати переможців сільські виборці комісії мають не пізніше, як через 5 днів після виборів.

Нагадаємо, раніше директор Рівненського центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий заявляв, що мешканці прилеглих сіл не хочуть об’єднуватися з обласним центром. 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень