Ефект мільярдера: ці риси характеру можуть зробити вас багатієм

Невротики не стануть багатіями

Мільярдер Річард Бренсон

Психологи Британії та Норвегії провели дослідження і перевірили риси характеру людей. В експерименті взяли участь багатії, які мають дорогу нерухомість та заощадження. Для цього опитали кілька тисяч людей із різним рівнем доходу. Виявилося, у тому, чи буде людина багата, явно простежується психологічний фактор.

Тест «Великої п’ятірки»

Учасники експерименту розповіли про свої доходи та відповіли на питання базового тесту, в якому оцінювалися п’ять основних характеристик особистості.

Виявилося, що є риси, які визначають наш характер:

  • екстраверсія (наскільки людина комунікабельна, життєрадісна, ініціативна, незалежна і готова до пригод);
  • доброзичливість;
  • сумлінність (наскільки людина організована);
  • невротизм (емоційна стабільність людини); 

Невротики не стануть багатіями

Вчені встановили, що добросовісність і відповідальність — найсильніші особистісні чинники, які можуть бути пов’язані з накопиченням багатства. До того ж стать та освіта фактично не мають значення. Люди, які вміють планувати, організовані та працелюбні, можуть стати багатіями. Саме ці психологічні чинники, пов’язані з фінансовою успішністю.

Ще один висновок вчених: екстраверсія хоч і пов’язана з економічним благополуччям, але далеко не найголовніша властивість багатія. Але так, чим комунікабельніша людина, тим більше шансів у неї отримати високооплачувану роботу.

І тим більше немає серед багатіїв явних невротиків, зазначають дослідники.

- «Можливо тому, що неврівноважений характер невротиків заважає їм ефективно управляти капіталом», — резюмують експерти.

Джерело: pixelinform

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень