ФОПам приготуватися: драконівські правила повертаються з 1 серпня

Відтермінувати перевірки та штрафи на місяць довелося суто з технічних причин

З 1 серпня в Україні повертаються перевірки та штрафи для бізнесу, повернення яких відтермінували на місяць. Відбулося це суто з технічних причин, адже народні депутати не встигли все опрацювати, каже голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

У нас є меморандум із МВФ, де це чорним по білому написано. Ми можемо багато чого хотіти, але є реалії, прописані в меморандумі, і від них ми будемо відштовхуватись, як країна, яка хоче отримати $115 млрд фінансування за 4 роки, – каже Гетманцев.

Деякі правки у законопроєкт №8401, який має скасувати пільги для бізнесу та повернути перевірки, нардепи ще можуть внести. Наприклад, чинний режим пільгового оподаткування можуть залишити для бізнесу у прифронтових зонах. Нагадаємо, що цей документ покликаний повернути сплату єдиного податку для двох груп підприємців, а також відновити документальні перевірки. 

Ще одна правка, яку подав Гетманцев та його колеги, – прописати в законі критерії перевірки бізнесу на 2023-2024 роки, за якими перевірятимуть лише тих, хто має менше податкове навантаження, ніж у середньому по галузі, і виплачує зарплати, нижчі за середні по галузі.

Нагадаємо, 29 травня нардепи у першому читанні проголосували за урядовий законопроєкт №8401, який скасовує «воєнні» пільги для бізнесу. Документ передбачає повернення податкових перевірок, скасування «спрощенки» у 2% та відновлення штрафів за невикористання РРО. Ці пільгові норми нардепи ухвалили ще на початку війни – у березні 2022 року.

Крім вимог МВФ, повернення довоєнного рівня оподаткування пов’язують з контрнаступом ЗСУ.

Потреби на армію зростають, тому повернення до довоєнної системи оподаткування – зрозумілий крок, – каже Данило Гетманцев.

За підрахунками Мінфіну, цього року законопроєкт має принести до бюджету 10 млрд грн.

Джерело: Forbes.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень