Діти непритомніють у школі: мама про навчання дітей на Рівненщині

Мешканці села Березове наполягають на будівництві нової школи

У селі Березове, Рокитнівського району, діти хворіють через грибок у школі. Якщо раніше батьки протестували мирно, не пускали до школи дітей, то тепер погрожують звернутись у Київ із проханням перевірити стан навчального закладу.

Батьки нарікають, що чиновники вже кілька років годують їх обіцянками побудувати нову школу, на яку досі не знайшли навіть землі. Про стан школи, а також хвороби дітей розповіла місцева жителька, матір трьох школярів Галина Богданець:

У тій школі, що є, неможливо вчитись. Там грибок. Чорні і зелені стіни. Діти хворіють. Вчителям теж погано. У деякі приміщення заходиш на 15 хв і в горлі відразу першить. Дітям кілька разів швидку викликали, діти непритомніють. Ми будемо викликати якусь комісію, разом із санстанцією, або з Рівного, або з Києва. Най вони побачать, що тут не реально знаходитись. Батьки наші готові самотужки викупити паї у людей, щоб на них будувати школу. Ми на все згодні, аби нашим дітям було де вчитись, і щоб вони були здорові.

До слова, у пропозиції освітян щодо переведення дітей в інші навчальні заклади батьки не вірять. Галина Богданець, яка неодноразово зауважувала, що висловлює позицію усіх батьків, не вірить, що їх дітей навчатимуть у сусідніх селах. Бо у тамтешніх школах теж бракує місця.

Нагадаємо, заступник голови Березівської сільради Микола Маринич раніше повідомляв, що питання із землею під школу вже вирішують. Серед варіантів, які розглядаються, є можливість почати будівництво на пайових землях.

На сьогодні у цій школі навчається 846 учнів. За словами начальника обласного управління освіти і науки Григорія Таргонського, проблема тільки в одному класі. Той кабінет адміністрація школи закрила, там уроків не проводять. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень