У селі на Рівненщині батьки не пустили до школи дітей

Батьки кажуть, що умови в школі не відповідають нормам

У селі Березове Рокитнівського району батьки не пустили своїх дітей до школи. Мовляв, там немає належних умов для навчання, бо в одному із класів – поцвіли стіни.

Такий собі протест батьки влаштували із головною вимогою – почати будівництво нової школи.

Головний освітянин області Григорій Таргонський зауважив, що протест цей тривав недовго і вже наступного дня частина батьків все ж відправила дітей на навчання.

За словами Григорія Таргонського, вся проблема - в одному класі. Там висока вологість і на стінах – пліснява.

 

На це скаржились батьки, тож адміністрація навчального закладу закрила той клас і нині там не проводять занять.

Григорій Таргонський каже, що школу там і справді потрібно будувати, адже у старій навчається 846 дітей. Це діти із села Заболоття, села Грабунь та із Березового.

Але для того, щоб процес зрушив з місця, треба знайти хоча б місце для навчального закладу. А з цим є проблеми, каже Григорій Таргонський:

Люди вимагають будівництва нової школи. Чому не може зараз там держава будувати нову школу? Відповідь проста. Сільська рада не знайшла місця під будівництво нової школи.

 

Сільська рада передбачила у цьому році 100 тисяч гривень на створення проектно-кошторисної документації. Робота над проектом ведеться, загально. А конкретно – то навіть ще немає місця під будівництво. То куди держава повинна вкладати гроші?

Чиновник повідомив, що у селі Березове нібито знайшли чоловіка, який готовий віддати свій пай. Але за однієї умови, якщо сільрада дасть йому натомість дві земельних ділянки.

Нарікає начальник профільного управління і на те, що місцева влада не робить жодних конкретних кроків для того, аби забезпечити дітей нормальними умовами для навчання.

До слова, Григорій Таргонський заявив, що в управлінні не хочуть перешкоджати дітям здобувати освіту.  Тож не виключають можливість довезення дітей із села Березове на навчання у сусідні населені пункти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень