Землю для школи на тисячу учнів у прикордонному селі на Рівненщині знайшли?

Схоже, про проблему згадали після того, як батьки вдались до «радикальних дій»

Історія із батьками школярів у селі Березове, на Рокитнівщині, отримала продовження. Спочатку батьки дітей не пускали їх у школу, а потім почали писати у редакцію «Радіо Трек» із проханням висвітлити їх позицію.

Ми кілька разів телефонували до батьків, які нібито мали б нам щось сказати.  Але поспілкуватись із ними так і не вдалось.

Однак телефоном вдалось з’ясувати не менш важливу інформацію.

Ділянку під школу у селі знайшли.

Про ситуацію із землею для школи розповів заступник голови Березівської сільради Микола Маринич:

У нас у 2013 році був розроблений Генплан села Березове. У плані є стара школа, а для нової – території не виділили. Нещодавно ми цю ситуацію змінили і знайшли ділянку.

Зараз геодезисти будуть цю ділянку вивчати. Після висновку спеціалістів будемо знати – чи будуватимемо там школу, чи ні. Бо хочемо будувати триповерхову будівлю. Цілий навчальний комплекс, адже у нас вже більше 800 дітей у школі вчиться.

З’ясувалось, що теоретично у сільраді розглядають три альтернативних земельних ділянки для вищезгаданого навчального комплексу. До слова, мова йде про 3,5 гектара землі.

Микола Маринич назвав ці ділянки:

Реально ми маємо три варіанти. Або будувати на місці старої школи, тільки тут треба два корпуси. Один корпус на 800 учнів, а другий – на 400. Або будуємо нову школу на болоті, це, звичайно, крайній варіант. Є ще один варіант, домовитись із людьми про те. Щоб відмовились від двох паїв.

Нагадаємо, напередодні начальник обласного управління освіти і науки Григорій Таргонський казав, що протест виник через плісняву у одному із класів. Потім плавно перейшов до питання відсутності землі для будівництва школи, і обмовився про те, що у селі хтось готовий віддати паї під школу.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень