Черешневий сезон: яку користь приносить цей фрукт

Але є категорія осіб, кому черешню не рекомендують

Лікарі зазначають, що черешні містять безліч цінних компонентів. Дієтолог та сімейний лікар Альона Абраменко розповіла Фактам ICTV про користь черешні.

Черешня неймовірно соковита, вона містить:

  • вітамін К;
  • вітамін С;
  • вітамін А;
  • вітаміни групи В.

Також у черешні багато мікроелементів: калій, кальцій, мідь, сірка, фосфор, марганець, мідь, залізо.

Черешню варто їсти людям, які мають дерматологічні захворювання, порушення сну. Також ця ягода поліпшує пам’ять, що запобігає хворобі Альцгеймера, знижує рівень холестерину, артеріальний тиск і ризик діабету.

– Вже зі складу видно, що черешня неймовірно корисна. Вона містить мелатонін, який нормалізує біоритми сну, бета-каротин – покращує зір, антиоксиданти кверцетин і антоціан – це профілактика онкологічних захворювань, вітамін

 

А підтримує тонус шкіри, флавоноїди і каротиноїди підтримують згортання крові, а клітковина – покращує стан мікробіоти кишківника, – зазначила дієтолог.

Калорійність черешні на 100 г продукту:

  • білки – 1,06;
  • жири – 0,2;
  • вуглеводи – 13,5;
  • ккал – 63;
  • глікемічний індекс – 25 (низький рівень);
  • інсуліновий індекс – 22;
  • клітковина – 2,1.

У якому вигляді вживати черешню

– Найбільша цінність ягоди зберігається, коли її вживають у свіжому вигляді. Адже при нагріванні руйнується вітамін С, – додала Абраменко.

Кому не рекомендують вживати черешню

Лікар не рекомендує вживати черешню тим, у кого є непереносність цього продукту. Алергікам слід вживати її з обережністю, уважно прислухаючись до організму, або визначивши алергію за допомогою алергопроб.

Тим, кому не бажано стимулювати роботу кишківника, наприклад, людям, що страждають спайковою хворобою, теж не варто вживати ягоду.

– Людям з частими кишковими розладами, непрохідністю кишківника та панкреатитом у гострій стадії вживати черешню заборонено, – підсумувала дієтолог.

Також черешню не рекомендують їсти у великих кількостях людям, схильним до повноти, та хворим на цукровий діабет через підвищений вміст глюкози та фруктози.

Чим корисні ягоди для організму

Дієтологи рекомендують замінити цукор солодощів, які його містять, на ягоди. Вони не тільки смачні, але ще й корисні.

Будь-які ягоди містять безліч фітонутрієнтів – важливих для життєдіяльності організму вітамінів і мінералів. Пектини, які містяться в ягодах, синтезують речовини, що знижують рівень холестерину, покращують обмін речовин.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень