Вино покращує здоров’я очей. Достатньо 6 келихів на тиждень – дослідження

Інший алкоголь таких властивостей не продемонстрував

Дослідники з лікарні NHS Foundation Trust та Інституту офтальмології Університетського коледжу Лондона проаналізували, що пиття не менше 5 келихів вина в тиждень мінімізує ризик появи катаракти на 23%.

Науковці проаналізували стан здоров'я понад 490 тисяч осіб, які пили алкоголь за рекомендаціями до 14 разів на тиждень. Учасники докладно розповідали про свій спосіб життя й звички впродовж років.

Результат показав, що люди, які вживали 5 келихів вина на тиждень – мали на 23% нижчий ризик для операційного втручання.

У досліджені брали участь й особи, які споживали пиво та міцніші напої, але вони навпаки показали високий ризик потенційного оперативного втручання.

Доктор Шарон Чуа, автор статті опублікованої в журналі Ophthalmology, сказала, що зв'язок між ризиком катаракти й відсутністю такого може бути пов'язаний з антиоксидантами, що є у вині.

Розвиток катаракти пов'язаний з поступовим пошкодженням очей в результаті окислювального стресу під час старіння. Той факт, що наші результати особливо помітні у любителів вина, може свідчити про захисну роль поліфенольних антиоксидантів, яких особливо багато в червоному сухому вині, - сказала Шарон Чуа.

Науковці разом з тим радять розподілити таку дозу алкоголю рівними частинами на 3 або більше днів.

У британському досліджені називають норму - 14 одиниць алкоголю.

Стандартний келих вина 175 мл й це - 2 одиниці алкоголю. Тобто 6 келихів на тиждень це 1 літр 225 мл вина на тиждень

За матеріалами Independent

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень