Це буде одномоментно: відомо, коли запустять кабінет  військовозобов'язаного

Запуск електронного кабінету для оновлення даних пов'яжуть ще з  однією подією

Катерина Чорногоренко, ФОТО Укрінформ

Міністерство оборони України збирається запустити електронний кабінет військовозобов'язаних одномоментно з набранням чинності закону про мобілізацію.  

Президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію 16 квітня, документ набуде чинності 18 травня. 

До цієї дати буде присвячено запуск електронного кабінету призовника.

Зараз цей застосунок буквально створюється, і ми отримуємо всі необхідні документи, щоб він був доступний всім нашим громадянам, -  повідомила заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Чорногоренко.

Е-кабінет для українських військовозобов'язаних громадян має спростити їм процес постановки на облік у Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Українці мають завантажити додаток та заповнити анкету.  Зокрема, військовозобов'язаний має повідомити у ТЦК свій телефон, поточну адресу та електронну пошту. В такому випадку необхідності йти до ТЦК чи ЦНАПу уже не буде. 

Ми працюємо над тим, щоб у застосунку була доступна ця дуже проста і зручна функція – авторизуватися, заповнити ці три «поля» й отримати одразу інформацію з бази військовозобов’язаних «Оберіг» для того, щоб передивитися, які дані є про тебе в реєстрі, – повідомила заступник міністра оборони України.

В оборонному відомстві неодноразово заявляли, що реєстрація у цьому додатку буде добровільною. Попередньо відомо, що електронний кабінет буде схожим на «Дію».   

Джерело: УНН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень