ТЦК зможе забирати автомобілі в українців: хто ризикує залишитися без транспорту?

Забирати авто зможуть лише у випадках, якщо у людини їх більше одного

Відповідно до нового законопроєкту про мобілізацію, можлива мобілізація транспортного засобу як у фізичних осіб, так і підприємств.

Як будуть вилучати авто і які саме мобілізують, досліджували в «Судово-юридичній газеті».

Обсяги транспортних засобів за типами та марками, що планується залучити під час мобілізації, для підприємств усіх форм власності встановлять місцеві державні адміністрації за поданням ТЦК, яке, своєю чергою, отримає відомості про автомобілі юридичних осіб та громадян від МВС.

Йдеться про авто, які можуть бути призначені для доукомплектування ЗСУ та інших військових формувань в рамках виконання підприємствами та громадянами військово-транспортного обов’язку.

Окрім того, відповідно до документа, підприємство зобов'язане забезпечувати у разі мобілізації доставку транспортних засобів та техніки до військової частини.

Забирати можуть транспортні засоби лише у випадках, якщо у людини їх більше одного. Крім автомобілів, мобілізувати можуть трактори та іншу сільгосптехніку.

Повернути транспортні засоби зобов'язані через місяць після оголошення демобілізації. Порядок компенсації шкоди, завданої транспортним засобам внаслідок їх залучення під час мобілізації, визначається Кабміном.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень