«Бурштинове» село на Рівненщині тижнями сидить без світла

Бо не може знайти власника трансформаторної підстанції

Частина мешканців Клесова, у Сарненському районі, тижнями можуть сидіти без світла через проблеми з трансформаторною підстанцією. Остання офіційно не має власника, і коли щось виходить з ладу, людям доводиться за власний кошт її ремонтувати.

Голова ОСББ «Сосна-Клесів» Валентина Кичан пояснювала на засіданні обласної екологічної комісії ситуацію:

Наше житловий масив вважається відомчим житлом «Соснівського гранкар’єру». Відтоді як «Соснівський гранкар’єр» розділився на два підприємства, ми не можемо знайти власника підстанції та електричних мереж. Фактично на нас висить обслуговування підстанція ЗТП-351, обслуговування КНС та водонапірної башти, кочегарка і станція знезалізнення. Все в аварійному стані. Неодноразово ставилось питання про те, щоб передати у власність підстанцію нашу на обслуговування РЕМ. Жителі будинків за власні кошти замінили лічильники, поміняли підземні електричні кабелі на повітряні мережі.

Тепер стоїть питання передачі підстанції на баланс РЕМ, але власника нібито немає. Правонаступник «Соснівського гранкар’єру» стверджує, що на їх балансі цієї підстанції немає. В мене є документи, які доводять протилежне. Допоможіть нам розпочати процес передачі мереж і тої підстанції на баланс «Рівнеобленерго».

У ситуацію втручався селищний голова Клесова Василь Гриник, але отримати будь-які документи від керівництва ЗАТ «Соснівський гранкар’єр» він так і не зміг. Тобто підприємство на словах відмовляється від підстанції, але документально підтвердити це не хоче.

Присутній на комісії заступник директора «Рівнеобленерго» Андрій Миколайчик каже, що підстанцію можуть взяти на баланс:

«Рівнеобленерго» готове заключити договір на технічне обслуговування трансформаторної підстанції, або взагалі прийняти ті мережі і ту станцію у власність. Але звернень відповідних, тобто про прохання передати на баланс, або заключити договір про техобслуговування тої ж таки підстанції від власника мереж до «Рівнеобленерго» не надходило. Ми можемо знайти власника підстанції через ЗМІ, подати оголошення. Якщо ж власника за певний час не знайдемо, то в судовому порядку підтверджується той факт, що підстанція не має власника. Тоді її зможе прийняти на баланс РЕМ і передати нам. Такі випадки у нас були.

Після тривалих дискусій члени екологічної комісії вирішили залучити до вивчення проблеми юристів облдержадміністрації а також представників ОСББ та підприємства, якому імовірно належить трансформаторна підстанція. Тож попереду лише процес перемовин.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень