Багатодітні сім’ї Рівненщини щомісяця отримуватимуть доплату

По 1700 грн на дитину

З 1 квітня в Україні запровадили додаткову допомогу багатодітним сім’ям.

Відтепер сім’ї, які народжують третю і кожну наступну дитину, регулярно отримуватимуть іще 1 700 грн до тих 860-ти, які щомісячно надаються при народженні малюка.

 

Виплачуватимуть урядову допомогу до досягнення дитиною шести років.

Для того, аби почати отримувати виплату, сім’я повинна мати статус багатодітної. Для цього необхідно звернутися в управління сім’ї, молоді та спорту для оформлення відповідного посвідчення і вже з ним йти в управління соцзахисту. Також при собі потрібно мати свідоцтво про народження дитини. 

Утім, за словами заступника начальника відділу міського управління соцзахисту Лариси Фаренчук, є один важливий нюанс:

Якщо у сім’ї троє дітей і, наприклад, старшій дитині виповнюється 18 років, то родина уже втрачає статус багатодітної. Наприклад, якщо старшій дитині 17 років, а іншій - рік, то допомогу мали б виплачувати протягом п’яти років. Однак її припинять платити через рік, бо старша дитина досягне повноліття і сім’я перестане вважатись багатодітною. Відповідно, ми припиняємо виплату.

Однак і в цьому випадку є виключення: якщо дитина навчається на денному стаціонарі – сім’я подовжує дію посвідчення до досягнення студентом 23 років.

Право на доплату мають родини у яких троє і більше дітей серед яких - малеча до шести років.

Документи на виплату в управління соцзахисту можна подавати протягом наступних трьох місяців – починаючи з квітня і до кінця червня.

Якщо ви, до прикладу, подасте заяву на отримання допомоги у червні, то отримаєте суму за квітень, травень і червень.

Проте доки в управління не надійшло програмне забезпечення – гарантовані державою виплати рівненські сім’ї забрати не можуть. Коли ж система запрацює повноцінно наразі невідомо.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень