Рівняни, яким призначили субсидію, мають обов’язково сплачувати щомісячний платіж

Навіть якщо у платіжках переплата

Про це в ефірі Радіо Трек наголосила начальник міського управління соцзахисту Віра Мельник. З її слів, згідно з постановою Кабміну, громадяни зобов’язані вносити щомісячну плату, розмір якої вказаний у повідомленні. Якщо оплата не здійснюється – субсидії можуть позбавити:

 

 

- Людина дивиться на останню графу, де написано «обов’язковий платіж», який вона зобов’язана кожен місяць платити. Ну і, звичайно, якщо вона стільки не напалює, або не використала стільки електроенергії, можна платити по факту. Але обов’язково щомісяця платити. Оскільки, якщо організація подасть, що один раз не заплатили, ми повинні припинити субсидію. Вибирає комп’ютер, комп’ютер не бачить, що у Вас переплата, він бачить, що Ви цей місяць не заплатили. Щомісяця обов’язковий платіж, хоч і меншу суму, але треба платити.

 

Крім цього, для пільгових категорій населення з 1 травня призначатимуть або пільгу, або субсидію. Тобто, у разі призначення субсидії, пільга відміняється. Якщо пільга вигідніша, аніж субсидія, потрібно звернутися в управління соцзахисту з проханням відмінити субсидію та призначити пільгу, або ж навпаки.

Також Віра Мельник зауважила, що через відсутність фінансування з держбюджету були певні збої в інформуванні населення щодо призначення пільг. Їх обіцяють розіслати в липні.

Варто додати, що управління соцзахисту має філії в кожному ЖКП, туди також можна звертатися за призначенням субсидії вперше. Адже, якщо соцвиплати були нараховані торік, їх автоматично перерахують.

До слова, зараз у Рівному призначено рекордну кількість субсидій.  А з початком опалювального сезону чекають подадьшого збільшення заявників.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень