Рекордна кількість отримувачів субсидії зростає. Чи вплине на соціальні виплати збільшення мінімалки

Станом на листопад у Рівному понад 60% домогосподарств отримують субсидію

Підвищення мінімальної зарплати не призведе ані до зменшення соціальних виплат, ані до відмов у призначенні субсидій - запевняють в управлінні соцзахисту. Принаймні цього року. Адже при нарахуванні чи призначенні державної допомоги враховують доходи за попередній рік, говорить начальник міського управління соціального захисту населення Віра Мельник:

 

- Субсидії ми призначаємо, то беремо доходи за попередній рік, а там нічого не мінялося. А пільги не залежать від доходів, від доходів залежать тільки пільги категоріям, яким з травня зняли, то в них і так уже залежить все від пенсій. Для всіх соціальних виплат дохід теж береться за попередні 6 місяців або за рік. Швидше за все, поміняють постанови. Я не думаю, що у зв’язку із збільшенням мінімальної зарплати зменшаться видатки на допомоги. Я не думаю, що держава на це піде.

 

Тож, зі слів Віри Мельник, ймовірно, Кабмін вноситиме зміни у постанови, у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати, аби з наступного року не позбавити населення субсидій та іншої державної допомоги.

Варто зауважити, що за даними обласного управління статистики, станом на листопад 2016 року у Рівному субсидії призначили 52-м із 82 –х тисяч домогосподарств, наявних у Рівному. Тобто, більше, ніж 63-м відсоткам рівненських сімей. Середній розмір призначеної субсидії на одне домогосподарство у листопаді 2016-го  склав 996 грн. Таким чином, загальна сума призначених субсидій у січні–листопаді торік становила 20 мільйонів гривень

Водночас, впродовж січня-листопада 2016 року на відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги організаціям області, що їх надають, нарахували значно більше бюджетних коштів. На Рівненщині вони перевищували вартість фактично спожитих послуг більш ніж на 119 млн грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень