Археологи знайшли рештки «жінки-вампіра» з серпом на шиї та замком на пальці ноги (ФОТО)

Таку знахідну вважають унікальною

У польському селищі Пень археологи з Торунського університету Миколая Коперника виявили незвичне поховання 17 століття з останками жінки.

На шиї у неї серп, а на великому пальці лівої ноги – висячий замок. Такий захід, як вважали за старих часів, міг не дозволити вампірові вийти з могили.

Згодом також з’ясували, що на черепі в жінки шовкова шапочка, що вказувало на те, що жінка мала високий соціальний статус. Ще однією особливістю дами був великий передній зуб, що стирчить.

Щелепа скелета дозволила дослідникам припустити, що через нестандартну зовнішність жінки забобонні місцеві жителі в 17 столітті затаврували її відьмою чи вампіром.

За словами дослідників, подібна унікальна знахідка для Польщі є першою.

Професор Даріуш Полінські з університету Миколая Коперника, який очолював команду дослідників, розповів, що цей приклад античаклунської практики був незвичайним.

Способи захисту від повернення мертвих включають відсікання голови або ніг, поховання померлого обличчям вниз, щоб він кусав землю, спалювання і розбивання каменем, – пояснив науковець.

Однак в цьому випадку була використана інша техніка, що ніколи раніше не використовувалася на польській землі, – серп, надітий на шию.

Його не поклали плазом, а наділи на шию таким чином, що якби покійний спробував встати, швидше за все, голова була б відрізана або пошкоджена, – сказав професор.

Ще одним предметом в могилі був закритий замок на великому пальці лівої ноги. Це символізує закриття етапу і неможливість повернутися.

Археологи також звертають увагу, що жінка була похована незвичайним чином і з великою обережністю, що дивно, враховуючи традиційні антивампірські звичаї.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень