Українці у Польщі можуть відкрити власну справу без реєстрації

Вона тут офіційно дозволена за певних умов

Українці, які під тимчасовим захистом у Польщі, можуть тут спробувати заробляти самі на себе без реєстрації. 

Адже тут існує такий вид підприємницької діяльності, як «nierejestrowana działalność gospodarcza» (незареєстрована підприємницька діяльність).

Але це не означає, що при такій діяльності не потрібно вести ніякого обліку.

Дані про свій дохід та витрати потрібно записувати у спеціальний зошит, а також зберігати чеки на продукцію, яку ви закупили — наприклад, борошно для вареників чи лаки для нігтів.

 

І цю діяльність треба буде зазначити у річній податковій декларації.

 

Така діяльність дозволена при певних умовах

1) місячний дохід від вашої діяльності не перевищує 1505 злотих (близько 12 тис грн), тобто половини мінімальної заробітної плати у Польщі. Йдеться саме про суми, отримані від клієнтів (дохід), а не прибуток за вирахуванням витрат на матеріали.

 

2) протягом останніх 60 місяців (5 років) ви не вели підприємницької діяльності на території Польщі. Ведення за межами країни (наприклад, в Україні) не впливає на право займатися незареєстрованою діяльністю в Польщі.

 

3) ви не займаєтесь регульованою діяльністю, для якої потрібні дозволи чи ліцензії.

 

Така форма бізнесу ведеться під чесне слово, бо важко перевірити реальний дохід. Але людина повинна фіксувати прибутки, адже контролюючі органи можуть у будь-який момент прийти із перевіркою.

У випадку, якщо ж у вас не виявиться такого зошита із записами, то вашу діяльність можуть оподаткувати за найвищою ставкою, накласти штраф і навіть депортувати.

Джерело: ukrayina.pl

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень