Кулеба розповів, що пообіцяла Україні Польща 24 лютого (ВІДЕО)

І як він дізнався, що «все почалося»

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

У перший день повномасштабного вторгнення рф влада Польщі пообіцяла Україні підтримку – аж до кінця війни. Про це в інтерв'ю Дмитру Гордону розповів очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

Каже, у ніч проти 24 лютого він вилетів зі США у Стамбул.

– І тут я бачу новину, що в «Борисполі» літак йшов на злітку – його розвернули і назад припаркували. І я все зрозумів. І написав відразу повідомлення помічнику, що потрібно перебивати квитки «Стамбул – Київ» на «Стамбул – Варшава», - згадує Кулеба.

Він розповів, що у той момент не зміг стримати сліз, адже відразу усвідомив масштаб трагедії, яка розгорнеться в Україні.

Вже у варшавському аеропорту посол України у Польщі Андрій Дещиця повідомив міністру, що його хоче прийняти польський президент Анджей Дуда.

– Я приїхав до їхньої Ради нацбезпеки. Така закрита, закапсульована кімната. Там був президент Дуда, [тодішній прем'єр Польщі] Ярослав Качинський, всі військові, карта вже була - все.

 

Ну, так, був такий, важливий, політичний момент. Вони кажуть: «Дивіться. Ми будемо з вами стільки, скільки ви будете воювати», - розповів в інтерв’ю Кулеба.

Вже наступної ночі Кулеба дістався кордону з Україною, зустрівся там з рідними і повернувся в країну.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень