Територія Рівненського аеропорту не належить аеропорту? Тривають суди

Землю розпродають

Рівненський аеропорт просить в області повернути йому 167 гектарів землі. Нині три ділянки: 160 га,  майже 4 га та 10 соток належать фірмі «Універсал Авіа», яка збанкрутіла.

Витяг щодо права власності на землю

Проекти рішень про повернення кожної з них вже є на сайті обласної ради, які розглядатимуть на найближчій сесії органу. По питанню доповідав на одній з постійних досесійних комісій перший заступник директора рівненського аеропорту В’ячеслав Свінтозельський.

Раніше ця фірма («Універсал Авіа) була власником майна усього аеропорту, але у 2001 році за наказом президента землю та майновий комплекс летовища розділили на три підприємства: «Міжнародний аеропорт Рівне», метеослужба та «Універсал Авіа».

Нині в рівненський аеропорт фірма «Фінінтеграл» пропонує вкласти власні 60 млн гривень, де згідно з умовами консесійного договору розвиватиме власний бізнес за плату в обласну казну.

Представники "Фінінтеграл" і "Ріксон Груп" на круглому столі з пропозиціями інвестувати в аеропорт мільйони

Однак, аби погасити борги летовища та «поставити його на ноги», інвестор просить натомість весь майновий комплекс аеропорту. Це ще низка об’єктів, які перебувають  на вищезгаданих трьох ділянках.

Утім, через банкрутство, над «Універсал Авіа» триває процес санації – комплекс заходів з порятунку збанкрутілого підприємства від повного краху. Зокрема виносяться на торги територія та колишнє майно аеропорту, каже В’ячеслав Свінтозельський.  Нині щодо землі тривають суди у Верховному суді в Києві. 

Чиновник каже, що вже вдалося відстояти стоянки для повітряних суден. Також у власності фірми банкрута нині залишається приміщення аеровокзалу, яке нині не діє, однак там є плани зробити школу малої авіації.

Кадастрова карта. Червоним виділена територія аеропорту. Даруйте,  територія "Універсал Авіа". Аеропорт розташований на цій території

Керівники санації вже склали кілька актів продажу землі, внаслідок чого виникали непорозуміння з покупцями цієї землі, розповідає В’ячеслав Свінтозельський:

Земля «Універсал Авіа» огороджена в межах міста, і вона нам не належить, пліт нам не належить, і були випадки, що вона цю землю продає.  Приходить людина, яка має акт на землю і каже: «я будуватиму тут завод ЗБВ».  В нас на тій території стоїть водозабірна свердловина та водовідведення, і якщо вони огородяться, ми не зможемо туди доступитись.

Також нагадаємо,  що доки керівництво аеропорту чекає на сесію обласної ради, на території самого летовища чекає весняного тепла бракована руліжна доріжка.

Фірма «Стиль-Декор» розширила її неналежним чином ще восени й має переробити за власний рахунок. Однак зробити це взимку так і не вдалося.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень