У 2018 рік Рівненщина «увійшла» з майже мільярдом гривень заборгованості

Ці гроші мали надійти з держбюдету на пільги

У 2017 році темпи приросту зведеного бюджету Рівненщини зросли на 36%. Таким чином Рівненщина заробила на мільярд гривень більше, ніж у 2016 році. Тож власні доходи області склали 3,6 мільярда гривень. Про це доповіла керівник департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк. 

За словами чиновниці, найбільше зросли бюджети об’єднаних територіальних громад. Крім того, Рівненщина отримала майже 9 мільярдів гривень субвенцій і дотацій. Окрім надлишків, обласний бюджет минулого року, залишив по собі в цьому році заборгованість по енергосубвенції розміром понад 900 мільйонів, каже Лідія Біляк:

Мали проблему, як і всі місцеві бюджети України, по забезпеченню призначеннями енергосубвенції. Область мала заборгованість з поляками субвенції в сумі 947 мільйонів гривень. Погашення цієї заборгованості буде проводитись за рахунок призначення відповідної субвенції в поточному році. Такі призначення на поточний рік склали 2,3 млрд гривень.

Частина цих коштів, а саме 300 мільйонів гривень область вже отримала і вони будуть розподілені на пільги відповідним категоріям населення. Вцілому зведений бюджет Рівненщини, тобто сукупність доходів і витрат області, склав 12,7 мільярдів гривень.

Найбільша частина - 40% з усіх місцевих бюджетів пішла на соцзахист, каже Лідія Біляк. Інші сфери, які охоплюють найбільше коштів – це освіта та медицина. Бюджет Рівненщини на 2018 рік теж має соціальне спрямування. Його запланували на рівні 8 мільярдів гривень, утім сподіваються, що низку сфер держава в подальшому дофінансує.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень