Змінити стратегію і перевернути все на 180°: що пропонує нам програмна стаття у Foreign Affairs (ФОТО)

Ключові тези

Контроверсійний текст у Foreign Affairs цікавий тим, що його можна читати і розуміти по-різному. Хтось бачить в ньому цілковиту «Зраду», хтось вказує на тези, які нібито мають нас навпаки – надихати.

Так чи інакше, але варто розуміти, що в цій війні все на 90% залежить тільки від нас самих. Це як з грошима та бізнесом:

Добре, якщо тобі хтось дає все чи готовий твій проєкт фінансувати, але… Багато людей досягають успіху, практично не маючи нічого. Як?...

 

За рахунок того, що вони мають: бачення, правильне розуміння речей, продуктивну ідею + готові ділитися.

Зараз не той момент, аби пояснювати – що саме робить не так і мала б – зробити Україна, аби радикально змінити політичні настрої та відношення у світі до того, що робить Путін.

Давайте поки виявимо ключове у тексті, який дехто з наших недругів вважає «Декларацією поразки США».

ОТЖЕ

У провідному американському виданні Foreign Affairs 17 листопада зʼявилася стаття під заголовком «Переосмислення успіху в Україні», де автори говорять про «глухий кут» війни, розмірковують про можливі перемовини та «заморозку», до яких нас «має спонукати Вашингтон» та стверджують, що Україна має перейти до оборони замість наступу.

Одна з ключових тез

«Військові цілі Києва — вигнання російських військ з української землі та повне відновлення її територіальної цілісності, включаючи Крим, — залишаються юридично та політично незаперечними. Але стратегічно вони недосяжні, особливо у найближчому майбутньому, а загалом і за його межами».

Цікаво, що майже одночасно в США вийшов іще один текст із заголовком "Пора перестати сподіватися на якесь чудо, - що Путін програє"

Тобто, нам кажуть: ставте перед собою реальні цілі, просто забрати в Росії Крим і Донбас – не вийде. Ні в короткій, ні в далекосяжній перспективі. Чому?... Бо навіть якщо і раптом вийде, то це означатиме лише – продовження Війни. При чому війни ще на сильніших обертах і з більшими жертвами. Вашим коштом. Ви до цього готові?

Характерно звучать і підрозділи цього тексту в статті американських аналітиків: «Безвихідне становище», «Помінятись ролями», «Україні потрібно перейти до оборонної стратегії», «Найкраща ставка».

Закінчується матеріал Foreign Affairs тим, що Україні «треба підсолодити гірку пігулку», тож США і НАТО повинні взяти на себе зобов'язання не лише надавати нам довгострокову економічну та військову допомогу, але й гарантувати незалежність України.

Це добре, якщо вони щось нам «гарантують», але загалом їхні гарантії мало чого варті. Нам потрібні не обіцянки і гарантії, а, як мінімум, зброя.

 

Багато зброї. Зокрема тієї, яка стоїть і ржавіє тисячами екземплярів на безконечних летовищах та полігонах США.

 

Зброя, яку можна вже зараз списати і передати Україні, не чекаючи схвалення Конгресу.

На завершення звернемо увагу на такий пасаж із цитованого тексту:

Горезвісне співвідношення сил рішуче обернулося проти Путіна, і найважливіше, що всупереч усім прогнозам Україна вистояла проти російського вторгнення.

 

Менш ніж за два роки українська армія звела нанівець всю модернізацію російської армії.

 

Зберігати боєздатність України та постачати її зброєю та амуніцією, як заявив Байден у своїй промові 19 жовтня – це не благодійність, це вкрай ресурсно-ефективний елемент стратегії Заходу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень