Нардепка Піпа не мала права дотинатися до хлопця через пісню Цоя: він не порушував Закон? (ВІДЕО)

Але перепросив

Нардепка Піпа -- праворуч, одесит -- ліворуч

Примхлива ескапада депутатки Наталії Піпи, яка сталася позавчора на вул. Івана Франка у Львові, продовжує сповнювати бентегою мережу.

Нагадаємо: на тлі розмов про можливі парламентські вибори вже восени цього року депутатка ВРУ від партії «Голос» не змогла пройти мимо і не влаштувати відеодискусію з двома хлопцями із м. Одеса, які сиділи на сходах біля якогось дому і, як виглядає, не надто виразно бриньчали собі під гітару якусь пісню Віктора Цоя.

Кажуть, що то могла бути пісня «Кукушка»

В результаті виникла змістовна перепалка між нардепкою та одеськими панками, яка рясніла обсценною лексикою і тривала до пізнього вечора, завершившись розборками у поліції близько 22.00.

Сьогодні в мережі оприлюднили відео, на якому хлопець з Одеси просить вибачення у жителів Львова та Наталії Піпи.

АЛЕ

Означений ексцес запустив чи не загальноукраїнську дискусію про «мовне мародерство» політиків та решту аспектів «язикового питання» та «мовного вопроса», які десятиліттями ковбасять український люд на радість Кремлю.

На Форумі «Української правди» для цієї конкретної теми відвели вчора навіть окрему гілку. Наводимо один із найбільш контраверсійних дописів

НЕ БУДЬ ЯК ПІПА

Молодики з Одеси на сходах під будинком десь на вулицях Львова та депутатка Наталія Піпа під час виступу за трибуною ВРУ

Чому через таких як нардепка Піпа – саме через ось таких горе-законотворців, які публічно демонструють своє невігластво та за суттю є популістами — Україна є однією з найбідніших країн світу, з низьким рівнем освіти, з занедбаною культурою.

Перед тим, як когось вчити законам — треба хоч самому їх прочитати. Яку конкретну статтю, якого конкретно закону порушили юні українці, виконавши пісню Віктора Цоя?

Якщо зараз хтось на вулиці у Львові почне співати: «Ой, мароз, мароз! Нє марозь мєня!» — він не порушить закон. Так само, як і спів під гітару пісень Цоя, який був виключно громадянином СРСР — не порушує чинне законодавство. До речі, пані депутатка, яка народилася у 1983 році, та Віктор Цой певний час були співгромадянами.

Соромно за таку депутатку.

Держава повинна розвивати українську мову, українську культуру, надавати можливості для молоді вивчати українську мову, сприяти усіма засобами.

Але ж ні. Депутатка вирішила продемонструвати свою зверхність замість людяності.

Замість того, щоб робити нікчемні зауваження неповнолітнім, краще запропонували б їм завітати до якогось українського культурного центру, де вони могли познайомитися з українськими музикантами.

Українська культура — це м'яка сила, в основі якої добро та любов до ближнього. Росія використовує культуру агресивно, як зброю, десятиліттями. Ви хочете бути схожими на російських імперців-шовіністів?

Молодь треба переконувати м'яко, створювати для неї умови для розвитку.  Що за «благородний вчинок» —  знімати на телефон та виставляти на широкий загал власне «менторство»?  Може краще їх з вулиці забрати та дати надію на майбутнє?

Ці юні громадяни України взагалі нічого не порушили.  Жодного закону.

Соромно, просто соромно за таких горе-депутатів, кнопконатискачів.

Для української культури, в основі якої гуманістичні, християнські цінності, любов до ближнього, самопожертва такі емоційно агресивні дії, які вчинила нардепа, роблять тільки гірше.

Сподіваюся, що у наступному скликанні подібних героїчних борців за чистоту нації буде менше. Бо інакше — буде біда, з огляду на те, які величезні виклики перед державою та суспільством поставить реінтеграція деокупованого Криму та ОРДЛО з кількамільйонним населенням.

Анастасія Приходько виконує пісню Віктора Цоя "Кукушка"

ДО РЕЧІ

Спів пісень конкретно Цоя дійсно не є порушенням українського законодавства, яке обмежує публічне виконання лише пісень тих артистів, які є громадянами країни-агресорки. Цой громадянином РФ ніколи не був, він загинув ще в 1990 р.

Зате своїми піснями – як вважається – неабияк посприяв розвалу СРСР

Нижче подаємо, ще один допис на цю ж тему. Від Арестовича

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень