Інфекційне відділення у Рівному потребує допомоги (ФОТО)

Посадовці запевняють, що «надія є», але її вартість озвучити не беруться

Зараз ви прочитаєте про унікальне відділення. Воно знаходиться на території міської лікарні, але має подвійне підпорядкування, бо обслуговує і місто Рівне, і Рівненську область. До того ж, вказане відділення є одночасно і «дорослим», і «дитячим». Точніше, тут два відділення доросле і дитяче  розташовані в одному приміщенні. Люди, які виходять звідти, довго не можуть заспокоїтися. Однак, тепер нас запевняють, що «надія є».

Лікарі і медперсонал інфекційного відділення,  що знаходиться на території Рівненської міської лікарні, працюють у військово-польових умовах.

Пацієнти перебувають на панцирних ліжках, сходи до дитячого відділення після зими зруйновано, сантехніка не відповідає потребам часу. Рівняни, яким довелося там побувати, з жахом згадують про умови, у яких довелося протистояти хворобі.

Власне, проблему інфекційного відділення у Рівному порушували ще з початку 2000-х років, проте суттєво там нічого не змінилося і донині.

Проте серйозні зміни у відділені відбудуться уже цього року. У цьому Радіо Трек запевнили керівники міського та обласного управлінь охорони здоров’я.

Обидва управлінця кажуть, що знають про жахливий стан приміщення, де приймають дорослих і дітей з усієї області.

Торік у відділені ремонтували конструкцію будівлі, її буквально «зшивали» через тріщини (у липні 2016 року на відповідний ремонт відділення виділяли 500 тисяч гривень – пише 7d.rv.ua).

Ще раніше там було встановлено пластикові вікна. Проте й досі пацієнти у боксах перебувають на панцирних ліжках і користуються застарілими санвузлами.

Юрій Осіпчук, начальник обласного управління охорони здоров’я, каже, що змінити ситуацію спробують вже цього року:

На все коштів одразу не вистачає. Багато де вже навели порядок. Ну, я думаю, дасть Бог, цього року наведемо порядок в інфекційному відділені.

 

З обласного бюджету торік виділялися частково кошти на ремонт цього відділення. Але більше там йшло на зовнішній ремонт. Можливо, будемо ще просити.

 

Ми можемо ініціювати самі як депутати міської ради, не як начальник обласного управління охорони здоров’я, а як депутати, і пробувати виділити туди кошти через сесію міської ради.    

Вплинути на ситуацію пообіцяв і очільник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів. Каже – з проблемою знайомий особисто.

До кінця цього року у відділені замінять старі ліжка на нові ортопедичні, адже такі ліжка у якості гуманітарної допомоги отримала міська лікарня, тож частина з них надійде і в інфекційне відділення:

Цьому інфекційному відділенню буде приділена увага, і то досить така інтенсивна. Кошти виділялися що на фасад будівлі, що на внутрішні роботи.

 

Але там виявився настільки плачевний стан цієї будівлі, що все фінансування пішло, щоб укріпити приміщення.

 

Уже подальші кошти, які йтимуть на ремонт цієї будівлі, власне, їх вже буде відчутно пацієнтам. Вже і фасад зробимо утеплений.

 

Тільки чи цього року фасад встигнемо, я вам не берусь казати, але в цьому напрямку будемо працювати, це однозначно, - розповів Віктор Іськів.  

При цьому, ані Юрій Осіпчук, ані Віктор Іськів конкретної суми фінансування для інфекційного відділення не назвали. Кажуть ситуацію ще вивчають і сума коштів залежатиме від можливостей бюджету.  

Довідково:

Інфекційне відділення для дорослих розраховано на 50 ліжок.  Щороку тут лікується до 1100 пацієнтів (30% з них - мешканці Рівненської області). Консультації у відділенні отримує до 900 пацієнтів на рік (30% - жителі Рівненської області)

Інфекційне відділення для дітей розраховане на 30 ліжок, повністю боксоване. За рік тут лікується близько тисячі маленьких пацієнтів, 30% з них - діти двох перших років життя.    

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень