Зима вже поруч? Синоптики налякали прогнозом до кінця осені

За прогнозом Василя Троцюка та Анатолія Прокопенка

Фото -  Zachary Keimig

Початок осені в Україні був досить теплим.

Так, до кінця жовтня середня температура повітря становитиме +7, +12 градусів, у горах буде холодніше — у межах 6 — 7 градусів вище нуля. Про це повідомив заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко.

Останніми роками ми спостерігаємо глобальне кліматичне явище — пересування сезонів. Зима насувається на весну, літо — на осінь (до речі, цьогоріч у вересні переважали літні температури), а осінь — на зиму.

 

Загалом же цьогорічна осінь буде теплою з плавним похолоданням, різких змін погоди не передбачається, – розповів кліматолог Василь Троцюк.

Фото - zhang kaiyv

Відсьогодні, за прогнозами синоптиків, в України розпочинається перехід до пізньої осені. Він триватиме аж до листопада.

До кінця жовтня стовпчики термометрів будуть підійматися максимум до 18 градусів тепла, а уночі варто очікувати від 4 до 8 градусів.

Фото - Cole Keister

У першій декаді листопада температура повітря опускатиметься. У цей період стовпчики термометрів підійматимуться не вище +12 градусів, у центрі очікується +8...+10 градусів. Уночі – близько +2...+4 градусів вище нуля.

До нуля температура повітря опускатимуться вже в другій декаді листопада. Однак загалом все ще переважатиме плюсова температура.

Вдень у західних і північних областях буде +6...+10  градусів вище нуля, у центрі й на сході — на 2 градуси менше, на півдні ж, традиційно, буде тепліше (до +12).

Після 20 листопада падатиме дощ зі снігом, потім почне сніжити, але сніг швидко танутиме.

А загалом середня температура у другій половині осені перевищуватиме норму на 1,5 – 2 градуси.

Джерело — Експрес

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень