Зима надолужує згаяне: якою буде погода на Різдво (КАРТИ)

Насуваються морози

Перші дні нового 2020 року не порадували українців справжньою зимовою погодою, хоча метеорологи і попереджали, що в січні в Україні буде тепліше, ніж зазвичай.

Що ж очікує українців на наступному тижні, розповіли синоптики.

Про це  пише видання «ФАКТИ».

Як розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня, в найближчі три доби ще збережеться коливання температур від плюса до мінуса.

В цей час по ночах очікується 1 – 6 градусів морозу, вдень до 4 – 5 тепла, – каже Наталя Голеня. – А з 6 по 9 січня прогнозується мінусова температура, особливо по ночах – до 5 – 8 градусів морозу. Вдень стовпчики термометрів в Україні будуть коливатися від 0 до мінус 5 градусів. Але пізніше знову можна чекати підвищення температури до 3 градусів тепла. Що ж стосується опадів, то на наступному тижні вони не очікуються. А ось 5 – 6 січня і 10 – 11 січень можливий невеликий мокрий сніг і дощ в більшості областей. На Різдво очікується морозна погода без опадів.

У суботу, 4 січня, на заході та півночі очікується дощ з мокрим снігом, швидкість вітру – до 12 метрів в секунду.

Вдень практично у всіх областях стовпчики термометрів покажуть плюс 2, а в Криму повітря прогріється до 8 градусів тепла.

У неділю, 5 січня, практично по всій країні дощ і мокрий сніг, а швидкість вітру – близько 10 метрів в секунду.

Вдень стовпчики термометрів опустяться до 0, а в Криму піднімуться до 8 градусів тепла.

У понеділок, 6 січня, на сході очікується мокрий сніг, а на півдні він буде супроводжуватися дощем, швидкість вітру – до 10 метрів в секунду.

Вдень на заході стовпчики термометрів опустяться до 5 градусів морозу, а на півдні очікується до плюс 2.

У вівторок, 7 січня, мокрий сніг можливий на сході, а також в Запорізькій області, швидкість вітру – до 10 метрів в секунду. Вдень у багатьох областях стовпчики термометрів покажуть мінус 4, а на півдні очікується 2 градуси тепла.

Нагадаємо,  в Українському інституті метеорології дали довгостроковий прогноз погоди на 2020 рік. Так, на думку синоптиків, в Україні буде затяжна весна, коротке літо і за рахунок цього більш тривала осінь.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень