Звичайний фейк: лікарка розвінчала міф про «страшні наслідки» від COVID-19 (ФОТО)

«Найбільш вразливим є центральна нервова система, яєчка та очі» (с)

Лікарка розвінчала версію про тяжкі наслідки коронавірусу

Коронавірус 2020 переполохав усю планету ще взимку й інтернетом почали поширюватися страхітливі чутки.

Наприклад про те, що COVID-19 протягом довгого часу може залишатися в деяких органах людини та викликати хронічні захворювання.

Наразі немає науково доведених фактів, які могли б підтвердити цю версію. Про це розповіла лікарка-імунолог, докторка медичних наук, професорка Алла Волоха в інтерв'ю OBOZREVATEL.

«Зараз немає даних про те, що коронавірус може персистувати надзвичайно довго і викликати якісь хронічні поразки», - інформує Алла Волоха.

Алла Волоха

Медик допускає, що найбільш вразливою для COVID-19 є центральна нервова система, яєчка та очі, однак це ще ні про що не говорить. У зазначених локаціях коронавірус може залишатися довше, ніж в інших органах, але інші вірусні інфекції не демонструють такого ефекту.

Варто також пам'ятати, що важка форма пневмонії, тривале перебування під апаратом штучної вентиляції легень впливають на організм людини - можливі залишкові явища в легенях.

Однак подібні наслідки захворювання коронавірусом спостерігаються лише у тих людей, які до зараження страждали яким-небудь хронічним захворюванням.
 

«Можливо, для них це може мати якісь наслідки. Але поки ми не знаємо, як довго будуть утримуватися ускладнення у людей після одужання», - підсумувала експертка.

Щоб уникнути можливих неприємностей, регулярно мийте руки з милом, дотримуйтесь дистанції у громадських місцях, не чіпайте руками очі, ніс і рот, а при підвищенні температури, появі кашлю та утрудненні дихання - якомога швидше звертайтеся за медичною допомогою.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень