Звучать як образа: які прізвища в Україні схожі на лайку

Здебільшого, вони походять від прізвиськ

Деякі з українських прізвищ, особливо що рідко зустрічаються, походять від прізвиськ і навіть досі звучать як лайка.

Про це повідомляє генеалогічний ресурс «Рідні».

  • В Україні прізвище Бісовський (трансл. Bisovs'kyy, рус. Бисовский) налічує 30 носіїв. За поширенням посідає 110 324 місце. Найчастіше зустрічається на Галичині. Поселення компактного проживання: Тернопіль (9), Козова (7), Горлівка (3) Років (3), Львів (2). Найпопулярніші імена Михайло.
  • Прізвище Дурунда (трансл. Durunda, рос. Дурунда) налічує 225 носіїв в Україні. За поширенням займає 21564 місце. Найчастіше зустрічається на Закарпатті. Поселення компактного проживання: Дубове (90), Лісковець (24), Мукачево (11) Ужгород (10), Львів (7). Найпопулярніші імена: Іван, Анна.
  • Прізвище Йолопенка (трансл. Yolopenko, рус. Йолопенко) в Україні налічує 3 носії. За поширенням посідає 383 255 місце. Найчастіше зустрічається на Буджаку. Поселення компактного проживання: Березине (2). Найпопулярніші імена: Сергій, Ольга.
  • В Україні прізвище Піструїл (трансл. Pistruyil, рус. Пиструил) налічує 11 носіїв. За поширенням займає 207407 місце. Найчастіше зустрічається на Причорномор'ї. Поселення компактного проживання: Одеса (10), Мардарівка (3), Окни (2) Полтава (1), Подільськ (1). Найпопулярніші імена: Микола, Юлія.
  • Прізвище Шмаровоз (трансл. Shmarovoz, рус. Шмаровоз) налічує 363 носії в Україні. За поширенням займає 13605 місце. Найчастіше зустрічається на Сіверщині (Чернігівська область). Поселення компактного проживання: Ніжин (65), Пологи (39), Запоріжжя (23) Стара Рудня (15), Сновськ (12). Найпопулярніші імена: Олександр, Валентина.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень