Звідки пішла друга група крові, і чому її називають «мужицькою»

Групи крові брали участь у формуванні етносів та досі впливають на життя людини

Найпершою у світі з'явилася перша група крові. Вважається, що вона була в прадавні часи у всіх людей на планеті. При зміні місця і умов проживання - виокремилася й друга група крові.

За результатами досліджень, науковці зійшлися у думках, що друга група крові була властива людям, які тоді населяли регіон Кавказу та Аравійським півостровом. Власники третьої групи крові населяли передгір'я Гімалаїв. Наймолодшою групою крові є четверта, вона з'явилася близько тисячі років тому. 

Люди з різними групами крові розподілені планетою нерівномірно. Це сталося тому, що спочатку власники тих чи інших груп жили у певних місцях, майже не поєднувалися один з одним.

Існує точний розподіл за групами з урахуванням расової власності.

Європеоїди мають переважно другу групу крові, азіатам властива ІІІ група, а для жителів Африки характерна І група. Що ж до IV групи, вона зустрічається рідко  у представників всіх рас.

 

Статистика свідчить, що I групу має 40-50% населення планети, II групу — від 20 до 30%, а III — від 10 до 20%. З IV групою живуть лише 4-8%.

Досі зустрічаються приклади «чистоти крові», коли представники одного народу майже на 100% мають одну й ту саму групу, наприклад, першу. Це характерне для корінного населення Центральної та Південної Америки, а пов'язане воно з тривалою ізоляцією індіанських племен від усього світу. 

Найпоширеніша група крові в Україні - друга. 40% українців мають саме другу групу крові. 

 

Вчені припускають, що походить вона від кроманьйонців, їх вважають предками європейців. 

Зараз дуже популярна теорія у тому, що ІІ група утворилася разом із появою землеробства. Люди, перейшовши на вуглеводну їжу з білковою, змінили спосіб життя,  й склад своєї крові. 

Велике значення поділу на групи крові надають у Японії. Там вважають, що від групи залежить характер, менталітет і навіть схильність до тих чи інших видів діяльності.

За японським світоглядом людям із другою групою крові властива старанність, посидючість та точність. Багато керівників вірять, що колектив із таких працівників може показати найкращі результати у будь-якій сфері діяльності.

Люди з другою групою крові стійкіші до стресу, адже їх організм виділяє більше кортизолу. Це з тим, що й організм виробляє більше кортизолу – гормону, що захищає від стресу. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень