Звідки нашестя бедриків на морському узбережжі України?

Відпочивальники уже декілька тижнів нарікають на небувалу кількість комах

Фото з мережі

Комахи, якими зазвичай усі милуються, розмножилися і стали заважати комфортному відпочинку не лише своєю кількістю, а й укусами.

Ентомолог Руслан Мішустін пояснив, що

через підвищену вологість і велику кількість зелені зросла популяція тлі. У відповідь розмножились сонечка, які харчуються цими шкідниками. Шукаючи, чим ще поживитися, вони почали мігрувати.

Вони легкі, тонуть не одразу, і хвилями їх зносить на узбережжя. Однак укус сонечка не становить небезпеки для здоров'я, за винятком алергічних реакцій, які можуть виникати.

За словами ентомолога, існує понад вісім тисяч видів цих комах. Ті бедрики, які бачив науковець на морських курортах Херсонщини - семикрапкові, тобто характерні для регіону.

Це червона комаха, яка має сім чорних крапочок: по три з кожного боку і одну в центрі.

Поки є активний сезон міграції і вітер, який сприяє переміщенню, комахи будуть накопичуватися на узбережжі у смузі прибою, каже науковець. Це не унікальне явище, хоча і відбувається не щороку.

Ще одна з причин такої навали комах - жнива. Велику кількість зернових прибрали одночасно, залишивши бедриків без їжі. Руслан Мішустін вважає, що це демонструє необхідність зберегти нерозорані природні території, саме на них мають перерозподілитися комахи, - пише УНІАН.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень