Звичайна вигадка чи велика заборона? Священник з Рівненщини відповів, чи можна одружуватися у високосний рік

Питання, яке турбує багатьох

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Нерідко до високосного року прив’язують багато заборон.

Одна з найпоширеніших стосується укладання шлюбу. Старожили кажуть, що подружжя, яке уклало шлюб у високосний рік, матиме коротке та нещасливе життя.

Священник Православної церкви з Рівненщини отець Роман розвінчує цей міф, мовляв, цього року жодних заборон на вінчання немає. Попри те, що через певні закони фізики й астрономії 2024 рік матиме на один календарний день більше, таїнства шлюбу, церковних канонів та віри це не стосується.

При цьому священники наголошують на забороні вінчатися у такі дні:

  • не можна вінчатися протягом всіх чотирьох постів, сирного тижня, Пасхального тижня, в період свят (від Різдва Христового до Богоявлення);
  • не заведено вінчатися в суботу, а також напередодні дванадесятих, великих і храмових свят, щоб святковий вечір не проходив в гучному гулянні і розвагах;
  • шлюб також не звершується у вівторок і у четвер, напередодні та у дні Усікновення глави Івана Предтечі й Воздвиження Хреста Господнього.

До речі, в наш час церковний шлюб не має громадянської юридичної сили, тому вінчання проводиться, як правило, над нареченими, які попередньо зареєстрували свій шлюб в ДРАЦСі. Вінчання звершується в храмі у присутності батьків, рідних, близьких та друзів. Відсутність батьківського благословення на вінчання можлива при умові, що наречені дорослі та вже перебувають у громадянському шлюбі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень