Зовсім не стандарт якості: що насправді означав ГОСТ в СРСР
ГОСТ в СРСР не був ідеалом якості

Від старших людей інколи можна почути про «великі радянські ГОСТи», завдяки яким продукти в СРСР нібито були неймовірної якості. Але чи дійсно це було так?
Главред із посиланням на YouTube-канал TheДокументаліст розповіли, якими були ГОСТи в СРСР.
Що відомо про ГОСТ
Стандарт ГОСТ лише подавав опис різноманітних компонентів та їх відсоткового співвідношення, які могли використовуватися у продукті.
— Наголошую, могли використовуватися. Але це зовсім не означає, що використовувались. І кожного року, залежно від урожайності, забою корів чи свиней, цей ГОСТ змінювався, — йдеться у відео TheДокументаліст.
Зазначається, що через різні причини ГОСТ могли змінювати. Наприклад, так було у 1972 році, коли в країні сталася страшенна засуха і через брак корму під ніж пустили велику кількість худоби.
— М’яса бракувало катастрофічно – тоді ГОСТи на ковбасу миттєво змінили, допустивши використання значно більшої кількості сторонніх добавок. А сторонні добавки це емульгатори, крохмаль, харчова плазма, виварка з кісток, підсилювачі смаку та багато іншого, — наголосив автор відео.
Варто додати, що велика помилка вважати, що ГОСТ – це незмінний стандарт якості, золотий еталон, якого постійно дотримувалися.
Радіо Трек: НОВИНИ