Знову «спалили» сорочку? Треба знати, як правильно вибирати температуру для прасування речей

Кожна тканина потребує своєї температури

Сучасні праски мають купу функцій, аби зберегти колір, зовнішній вигляд та щільність тканини. Тому для кожного типу тканини треба обирати свій температурний режим. Перед прасуванням можна відсортувати одяг за типом – так ви не забудете змінити режим. Особливо тонкі тканини краще гладити через марлю. Пропонуємо вам дізнатися, які особливості прасування різних тканин.

Віскоза

Віскозу можна прасувати на середній температурі – 120 градусів і лише з виворотного боку. Між праскою і річчю краще прокласти вологу тканину.

Льон

Льон під час прасування потребує сильного зволоження і високої температури - 180-200 градусів. Прасуйте з вивороту добре нагрітою праскою і робіть сильний натиск на тканину.

Бавовна

Оптимальна температура – ​​140-170 градусів. Використовуйте відпарювач або пульверизатор на носику праски. Світлі речі варто попередньо вивернути навиворіт. Якщо у складі є поліестер, зменште температуру до 110 градусів.

Поліестер

Поліестер псується від високих температур, тому обирайте делікатний режим, де температура не більше ніж 60-80 градусів.

Нейлон, шовк і шифон

Повітряні та тонкі матеріали прасують виключно у режимі «шовк» при температурі не більше ніж 60 градусів. Не тисніть на праску, використовуйте вологий прошарок. Нейлон краще пропарити вертикально, не торкаючись матеріалу.

Трикотаж

Прасувати трикотаж краще при температурі до 120 °С. Ідеальним варіантом буде відпарювач, щоб не лишити заломів та слідів від праски на речах.

Джерело: nikopolnews

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень