Знання і праця знецінюються? Батьки «розірвали» депутатку через відміну золотих та срібних медалей у школах

Зробили це у коментарях до її допису

В Україні відміняють золоті та срібні медалі, зокрема їх централізоване виготовлення. Таке випливає із допису народної депутатки Наталії Піпи.

У ньому зазначається, що комітет освіти, науки та іновацій ВРУ визнав недоцільним централізоване виготовлення медалей за кошти держбюджету.

За 5 років було виготовлено більше 66 тисяч медалей. За 2024 рік виготовили в два рази (!!!) більше ніж у 2020, хоча рівень знань і кількість учнів - зменшилась.

На думку депутатки кількість медалей не відображає якості освіти.

Крім того, останні роки ці медалі не давали ніяких переваг при вступі до вишу.

А ще - це застаріла практика, розповсюджена у пострадянському просторі, в тому числі РФ. Піпа підкреслила, що сама вона - золота медалістка.

Допис депутатки активно коментують українці. Поодинокі висловлювання демонструють підтримку ідеї скасування медалей, втім більшість за те аби, нехай в іншій формі, але все ж залишити заохочення для старанних учнів:

Мирослава Дубневич

Я золота медалістка, яка закінчила школу у 1994 році, а медалі в матеріальному вигляді не отримала, Україна вже тоді на це коштів не знайшла. Тільки напис у атестаті. Тай таке. Диплом теж з відзнакою.

Але хвалити і певним чином відзначати розумних дітей і молодь треба, бо знання і праця у нас все знецінюються.

 

Борис Байденко

Тобто на навчання дітей дипломатів за кордоном (нещодавно була випущена постанова про відшкодування вартості навчання за кордоном З БЮДЖЕТУ для дітей дипломатів) - кошти є!? (Там вартість навчання досягає кількох тисяч Євро за семестр - з однієї особи). А на вітчизняних відмінників (ну нехай навіть зі значно нижчим рівнем знань і умінь ніж на початку 2000их) - якихось жалюгідних 1млн. грн. ВЖЕ НЕМАЄ?!

 

Taras Stakhovskyi

Як на мене, хай би було. 300грн, щоб відмітити дитину, яка старається, не так вже й багато.

Хто купляв - куплятиме й надалі, але це ж не всі.

 

Андрій Чорний

Для багатьох це була додаткова мотивація до навчання, і замість того, щоб переглянути систему з медалями та її підкоригувати, вирішили відмінити. 

 

Алла Заможська

У мене є питання і хотілось би його почути розлого - як держава (чи ВУЗИ) збирається стимулювати тих дітей, які 12 років вчились в школі? Ну от маючи гарний атестат? Бо у нас на сьогодні виходить , що ми позбавляємо цих дітей будь яких привілеїв. За кордоном це або гранти від вузів на навчання, або стипендії. І майже скрізь враховується рейтинг атестату.

 

Oksana Sobol

Якщо медаль не дає ніяких пільг при вступі , вона справді втрачає сенс. А що пропонує Комітет освіти, науки та іновацій ВРУ замість медалей, яку систему відзнак і заохочень відмінників ?

 

Владислав Самойленко

Почуйте голос старанних учнів, які під звуки сирен і вибухів продовжують навчатись!

Медалі в школах мають бути збережені, так як дійсно додають мотивацію навчатись.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень