Зміни в усіх класах: на українських школярів чекають нововведення вже з 1 вересня

ІТ-освіта в Україні вийде на новий рівень

Оновлений формат вивчення інформатики анонсував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Міністр розповів, що протягом останнього навчального року деякі вчителі та учні брали участь у пілотному проєкті, який запустили у Мінцифрі.

Проєкт мав назву «Оновлена інформатика — ІТ студії», в рамках якої учні отримували знання у новому форматі. У проєкті взяло участь близько 50 шкіл і сумарно приблизно 3000 учнів.

Після того, як проєкт завершився, вчителі поділилися своїми враження. Всі вони дуже позитивні, адже, зі слів учасників проєкту, помітно чудовий результат.

Наприклад, учні 4 класу до участі в проєкті не вміли створювати презентації та погано орієнтувалися у комп’ютерних програмах. Після навчання це не є для них проблемою й вони легко можуть навіть підказувати щось іншим.

Уже цього навчального року масштабуємо проєкт на всі школи України. Щоб діти здобували актуальні знання, розвивали навички і відкривали для себе нові можливості, – зазначив Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Освітні ресурси ІТ-студій структуровано за такими змістовими лініями: цифрова грамотність, аналіз даних і моделювання, медіатворчість, цифрове громадянство та основи програмування.

«Оновлена інформатика – ІT-студії» – це проєкт про майбутнє українських школярів із новими можливостями. Завдяки співпраці освітян, науковців з топовими експертами в IT-галузі ми виводимо освіту на зовсім інший рівень, модернізуємо систему навчання та підходи до нього, – зазначив Міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Тож вже з 1 вересня українські школярі навчатимуться за оновленими освітніми ресурсами ІТ-студій. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень