Зламають буквально за секунди: Який пароль ставити НЕ можна

Дієві поради, які стануть в пригоді

Для зручності багато хто використовує у паролях особисті дані, прості набори цифр чи літер. Однак, такі комбінації відгадати дуже легко, якщо знати хоч трохи про ваше життя – наприклад із соціальних мереж.

Пароль, який не зламають

Відмовтеся від простих комбінацій буква чи цифр. Найкращий варіант - поєднання букв, цифр, підкреслень, велика літера та маленька.

Багато сайтів не дають використовувати короткі паролі або прості - вказується, що має бути буква, цифра, символ. І це розумно – такий пароль зламати майже неможливо.

Не використовуйте передбачувані цифри – дата народження, номер телефону, номер будинку, квартири, машини тощо. Не використовуйте для пароля математичні формули.

Якщо ви боїтеся забути інформацію, то з'єднайте у пароль важливі для вас літери та цифри. Найкращий варіант - випадкова послідовність цифр, літер та знаків.

На важливих сайтах завжди використовуйте двоетапну автентифікацію. Також ставте підтвердження на номер телефону чи електронну пошту. Це убезпечить вас від злому.

Не використовуйте однакові паролі для всіх веб-сайтів. Якщо хакери зламають вашу пошту, то отримають доступ одразу до всіх облікових записів. Якщо їм до рук потрапить телефон, то є ризик втрати та банківських даних.

Періодично змінюйте свої паролі. Навіть найнадійніші варто міняти раз на пів року.

Джерело: РБК-Україна 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень