«Зірочка» в аптечці: як не можна використовувати мазь

Люди роками втирають її не там де треба й нарікають на відсутність ефекту

«Зірочку» полюбляють використовувати при застудних захворюваннях. До складу мазі входять виключно натуральні компоненти:

  • ментол
  • камфора
  • м’ятна олія
  • евкаліптова олія
  • олія гвоздики
  • вазелін
  • бджолиний віск
  • парафін

У  В'єтнамі  лікарі використовують препарат з урахуванням точок акупунктури - різних місць на тілі людини, які, за китайськими традиціями, відповідають за окремі недуги. Зокрема у потрібних місцях мазі має розігрівальний ефект.

Проте «Зірочку» у жодному разі не можна наносити на слизові. Таким агресивним для слизових препаратом можна пошкодити слизові навіть на кілька днів.

Неправильно використовувати бальзам при різних травмах чи розтягненнях. Її не можна втирати. Мазь треба нанести й почекати, поки вона вбереться. Розігрівальні мазі використовують для знеболювання, збільшення кровотоку, усунення набряків. Розтирання може призвести до додаткового пошкодження.

Зауважимо, що більшість компонентів є сильними алергенами. Тож людям схильним до алергії застосовувати її можна тільки після тесту на невеличкій ділянці шкіри.

Через підвищену чутливість до алергенів мазь не використовують для дітей віком до двох років та вагітним жінкам.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень