«Ромео і Джульєтта» подали в суд на Paramount Pictures через те, що їх знімали голими (6 ФОТО)

Зараз їм за 70

Олівія Хассі та Леонард Вайтінг, актори, які стали зірками-підлітками фільму «Ромео і Джульєтта» 1968 року, подали спільний позов до Верховного суду округу Лос-Анджелес проти кінокомпанії Paramount Pictures через «оголену сцену», в якій вони знялися для фільму, коли обоє були неповнолітніми.

Як повідомляє Vanity Fair, зараз Олівії Хассі 71 рік, але їй було лише 15 років, коли вона знялася в ролі Джульєтти, а Вайтінгу, якому зараз 72 роки, було лише 16, коли він зіграв Ромео в класичній адаптації трагедії Шекспіра режисера Франко Дзеффіреллі.

Відповідно до копії скарги, надісланої Deadline, Хассі та Вайтінг подають до суду на студію за:

Сексуальні домагання, недбалість, умисне правопорушення, шахрайство, присвоєння імені та зовнішнього образу, умисне заподіяння емоційного стресу, нечесну ділову практику та сексуальне насильство над дітьми.

У Шекспіра Ромео та Джульєтті по 13 років: "ще не виповнилося 14"

ВОНИ ХОЧУТЬ $500 000 000 НА ДВОХ

Пара стверджує, що Дзеффіреллі спочатку казав тоді двом зірковим закоханим, що їм дадуть спідню білизну тілесного кольору під час сцени у спальні, яка з’являється ближче до кінця фільму.

Однак, коли вони нарешті приступили до зйомок цієї сцени, Дзеффіреллі, як стверджує пара, став наполягати, щоб вони були роздягнутими і мали на собі лише макіяж для тіла, запевнив їх, що камера не буде знімати жодної наготи.

Франко Дзеффіреллі — ліворуч

Дзеффіреллі помер у 2019 році.

Відповідно до позову Дзеффіреллі, начебто, сказав підліткам, що вони повинні зніматися оголеними, «інакше картина провалиться», що негативно вплине на їхню кар'єру, яка в них тоді лише починалася.

У позові пара стверджує:

«Ми вважали, що не мали іншого вибору, окрім як грати сцену оголеними в макіяжі для тіла, як того від нас вимагали».

У фінальній частині «Ромео і Джульєтти» ви можете чітко й коротко побачити оголені сідниці Вайтінга та оголені груди Хассі.

У своїй спільній заяві Хассі та Вайтінг стверджують, що їх знімали оголеними без їхнього відома, що, на їхню думку, є порушенням законів штату та федеральних законів проти непристойності та експлуатації дітей.

Також у заяві говориться, що і Хассі, і Вайтінг зазнали емоційної шкоди та душевних страждань протягом десятиліть з того часу, і що вони «протягом життя втратили заробіток» і можливості працевлаштування.

Позов проти студії Paramount Pictures, яка створила фільм «Ромео і Джульєтта», був поданий відповідно до закону Каліфорнії, який подовжив термін давності для справ про сексуальне насильство над дітьми та спричинив потік нових позовів і позовів, які раніше були відхилені.

Хассі та Вайтінг на останньому фото разом

Прикметно, що раніше Олівія Хассі публічно захищала використання свого оголеного тіла у фільмі. Про це вона, зокрема, говорила в інтерв’ю Variety у 2018 році, присвяченому 50-річчю фільму про Ромео і Джульєтту.

«Ніхто в моєму віці не робив такого раніше», — сказала вона тоді, стверджуючи, що Дзеффіреллі зняв усі сцени зі смаком.

 

«Це було потрібно для фільму».

Компанія Paramount Pictures (на момент публікації) ще не відповіла Vanity Fair на запит про коментар.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень